Beyaz Saray'da güvenlik alarmı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Sarayda güvenlik alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 22:45

ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin kaldığı Beyaz Saray’ın güvenlik noktasına silahla gelen bir kişinin Gizli Servis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre kısa süre sonra Beyaz Saray'a giriş çıkışlar yeniden başlatıldı.

Haberin Devamı

Silah seslerinin ardından alarma geçen güvenlik güçleri Beyaz Saray’a tüm giriş ve çıkışları durdururken, Başkan Obama’nın olay esnasında ikametgahında olmadığı belirtildi.

ABD Park Polisi, bugün öğleden sonra Beyaz Saray’ın batı girişine yakın konumdaki 17 ile E sokaklarının kesiştiği noktadaki kontrol yerine silahıyla gelen bir kişinin Beyaz Saray’ı korumakla yükümlü Gizli Servis tarafından vurulduğu bilgisini paylaştı.

Elindeki silahı bırakmayı reddetmesi üzerine Gizli Servis tarafından vurulan kişinin hastaneye kaldırıldığı, ismi açıklanmayan şahsın durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Beyaz Sarayda güvenlik alarmı

OBAMA BEYAZ SARAY'DA DEĞİLDİ

Haberin Devamı

Başkan Obama'nın silah sesleri geldiği sırada Beyaz Saray'da olmadığı açıklanırken, Beyaz Saray'ın çatısına keskin nişancılar yerleştirildi.

Olayın ardından güvenlik güçleri, Beyaz Saray’a giriş ve çıkışları durdurdu. 

Beyaz Sarayda güvenlik alarmı

Önemli noktalara keskin nişancılar yerleştirildi

Beyaz Saray'ın çevresi boşaltıldı. Paniğe ve güvenlik güçlerinin alarma geçmesine yol açan olay yüzünden Beyaz Saray'a giriş çıkışlar durdurulurken, ateş ettiği öne sürülen şüpheli bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


Olay esnasında Başkan Obama’nın ise Andrew Air Force askeri üssünde golf oynadığı bildirildi.

Olayın ardından bir yetkili, “Beyaz Saray’la bağlantılı hiç kimse yaralanmadı, herkesin güvende olduğu tespit edildi. Başkan durumdan haberdar edildi.” açıklamasında bulundu.

 

Beyaz Sarayda güvenlik alarmı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!