Buğday unu ihracatı başı çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Buğday unu ihracatı başı çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 11:34

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın 8 aylık bölümünde 1 milyon 319 bin 363 dolarlık hububat, bakliyat ve yağlı tohumları ile mamullerinin ihracatı yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, yazılı açıklamasında, 2016 yılının son çeyreğinde belirlenen ihracat hedeflerine ulaşabilmek için çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü belirtti. 

Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 aylık diliminde 1 milyon 319 bin 363 dolarlık hububat, bakliyat ve yağlı tohumları ile mamulleri ihracatı gerçekleştirildiğini kaydetti. Bölgeden yapılan 5 milyar 99 milyon 133 bin dolarlık ihracatın yüzde 25,9'unu hububat, bakliyat ve yağlı tohumları ile mamullerinin oluşturduğunu aktaran Altunkaya, dünyanın farklı ülkelerine ihracat yapma başarısı gösterdiklerini, farklı pazar arayışlarının ise devam ettiğini belirtti. 

Altunkaya, hububat, bakliyat, yağlı tohumları ve mamulleri ihracatında ilk sırada 348 milyon 225 bin dolarla buğday ununun geldiğine işaret ederek, "Bu
ürünü 259 milyon 816 bin dolarla bitkisel yağlar takip etti. Makarna, 179 milyon 433 bin dolarla en fazla dış satım yapılan ürünlerden oldu. 144 milyon 662 bin dolarla en çok ihraç edilen bir başka ürün de bisküvi ve pasta oldu. Türk menşeli ürünleri çok iyi tanıtıp pazar payımızı artırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!