ABD'de 5G testlerine başlandı

Güncelleme Tarihi:

ABDde 5G testlerine başlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 13:50

Amerika Birleşik Devletleri mobil operatörlerinden Verizon, 5G testlerine başladığını açıkladı. Şirket MWC 2016'da (Mobil Dünya Kongresi 2016) yapılan testler ile ilgili detayları paylaştı.

Haberin Devamı

Gelişen teknoloji ile beraber mobil internet konusunda atak yapan mobil operatörlerden biri de Verizon oldu.

Verizon Amerika Birleşik Devletleri’nde 5G testlerine başladığını açıkladı. MWC 2016’da konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Verizon, Intel, Nokia, Samsung, Qualcomm ve Ericsson’un desteğiyle bu adımı atıyor. Verizon Kıdemli Başkan Yardımcısı Ed Chan, yaptığı açıklamada 5G’yi daha önce gerçeğe uygun ortamlarda test ettiklerini ve artık 5G’nin ticarileşmeye hazır olduğunu duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre 5G teknolojisi ile saniyede birkaç gigabit indirme hızına ulaşılabilecek. Birkaç ay içerisinde 5G testlerinin çağını gelnişletmeyi planlayan Verizon, 2017 yılı içerisinde ABD pazarına 5G’yi sunabilecek.

Ericsson CEO’su Hans Vestberg’e göre 2021’de 5G ağında 150 milyon kullanıcının olması bekleniyor. Nokia CEO’su Rajeev Suri’de 2017’de 5G uyumlu şebekelerin hazır olabileceğini ifade ediyor ve 5G teknolojisine geçiş sürecinin beklenenden çok daha kısa bir sürede gerçekleşebileceğini ekliyor. Her iki firma da 5G teknolojisinin ticari olarak 2020’de başlayacağı konusunda hemfikir.

Haberin Devamı

Hali hazırda 4G teknolojileri ile mobil veride saniyede 1 Gigabit hıza ulaşılabilirken, bu hızın 5G teknolojisi ile saniyede 10 Gihabit’e kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

indir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!