Abdal Deresi’nde Balık Ölümleri

Güncelleme Tarihi:

Abdal Deresi’nde Balık Ölümleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 17:29

BALIK ÖLÜMLERİ-2

Samsun’un Çarşamba ilçesinden Karadeniz’e dökülen Abdal Deresi’nde balık ölümleri yaşanıyor.
Karadeniz’den kaçarak dere üzerinde üreme işlevini yapan balıkların ölümlerinin bir fabrika atığından kaynaklandığını iddia eden mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi.
Çınarlık Mahallesi Yalı mevkisinde ikamet eden 52 yaşındaki Kazım Baltaoğlu, geçim kaynaklarının balıkçılık olduğunu söyleyerek, “Balık ölümleri her geçen gün artarak devam ediyor. Biz geçimimizi balıkçılıktan sağlıyoruz. Ama balıklar burada ziyan oluyor. Yetkililere söyledik ancak konuya tam anlamıyla çözüm bulunamadı. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Emin Kalfa, 5 yıldır bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Köyümüzün hayvanları buradan su içiyor. Amatör balıkçılarda buraya gelerek balık tutuyorlar. İnsanların geçimleri sağladığı bu ırmakta bir an önce tedbir alınmalı. Ne zaman önlem alınacağını bizler de bekliyoruz ama bu sorunlar yaşanmaya başlayalı 5 yıl oldu. Defalarca buradan numuneler alındı fakat bir çözüm bulunamadı” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinin Abdal Deresi’nde oluşan koku nedeniyle evlerinde oturamadıklarını belirterek, gün geçtikçe artan balık ölümlerinin kendilerini tedirgin ettiğini ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!