ABD uçakları Irak'ta bir köyü bombaladı: 10 ölü

Güncelleme Tarihi:

ABD uçakları Irakta bir köyü bombaladı: 10 ölü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2005 12:44

Amerikan savaş uçaklarının önceki gün, Irak'ın kuzeyindeki bir köye, her biri 225 kilogram olan iki bomba attığı bildirildi.

ABD ordusu adına yapılan açıklamada, “Kerkük kentinin 50 kilometre güneybatısındaki Haviya kenti yakınındaki küçük bir köye, Amerikan savaş uçakları tarafından önce gün iki bomba atıldığı, saldırıda, köyün yakınındaki bir yola patlayıcı yerleştirdiğinden şüphelenilen 10 Iraklının öldürüldüğü” belirtildi.

Açıklamada, uçakların pilotlarının rutin devriye uçuşu sırasında, ana yolun kenarında çukur kazarak içine patlayıcılar yerleştiren 3 kişi gördüğü ifade edilerek, bu kişilerin uçakları gördükten sonra bir araca binerek kaçtığı ve daha sonra bir başka araçla bir araya gelerek, araçları köyün içine sürdükleri, sonra da iki binanın arasına park ederek saklanmaya çalıştıkları kaydedildi.

Açıklamada, bunun üzerine de pilotların 225'er kiloluk, lazer güdümlü 2 bomba attığı belirtildi.
Amerikan askerlerinin daha sonra köye baskın düzenlediği anlatılan açıklamada, hava saldırısının düzenlendiği bölgenin yakınındaki evlerde silahlar ve bomba yapım malzemeleri bulunduğu ifade edildi.
Köyün bombalanmasıyla ilgili henüz başka kaynaklardan açıklama yapılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!