ABD: Suriye'de IŞİD'in 238 petrol tankerini imha ettik

Güncelleme Tarihi:

ABD: Suriyede IŞİDin 238 petrol tankerini imha ettik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 07:36

Amerikan ordusu, Suriye'nin kuzeydoğusunda düzenlenen bir hava saldırısında IŞİD'in 238 petrol tankerinin imha edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD: Suriyede IŞİDin 238 petrol tankerini imha ettik

Tankerlerin, Deyr'uz Zor ve Haseke arasındaki bir petrol rafinerisinde, yükleme için bekletildileri sırada vuruldukları sanılıyor. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, hava saldırısı öncesi sivil kamyon şöförlerinin bölgeden uzaklaşmaları yolunda uyarıldıklarını söyledi. 

Pentagon, hafta sonunda düzenlenen saldırının görüntülerinin de kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. 

ABD geçen hafta da benzer bir hava saldırısında yine IŞİD'e ait 116 petrol tankerini imha etmişti. 

BBC Washington muhabiri Gary O'Donoghue, IŞİD'in kaçak petrol ticaretinden yılda yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde ettiğinin sanıldığını aktardı. 

Fransa saldırılarını yoğunlaştırdı 

Öte yandan, Fransa da IŞİD'i ilk kez savaş gemisi Doğu Akdeniz'e gönderdiği Charles de Gaulle'den kalkan uçaklarıyla vurdu.

Haberin Devamı

ABD: Suriyede IŞİDin 238 petrol tankerini imha ettik


Fransız ordusu hem Irak hem de Suriye'deki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı. 

Vurulan kentler arasında, IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka kenti de var. 

Charles de Gaulle'ün Doğu Akdeniz'de konuşlandırılması, IŞİD'e yönelik hava saldırılarında kullanılan Fransız uçaklarının sayısının üç kat artması anlamına geliyor. 

Fransa, 13 Kasım'da 130 kişinin öldüğü ve IŞİD'in üstlendiği Paris saldırıları öncesi örgütün Suriye'deki mevzilerini, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki üslerden kalkan uçakları ile vuruyordu.

ABD: Suriyede IŞİDin 238 petrol tankerini imha ettik


Fransız polisinin ise dün akşam Paris'in güneyindeki banliyölerden 'deki bir çöp kutusunda, Paris saldırılarında intihar eylemcilerinin giydiği yeleğe benzeyen bir obje buldukları bildirilmişti. 

Saldırılara katıldığı sanılan ve hâlâ aranan zanlılardan Salah Abdeslam'ın, saldırıların düzenlendiği akşam Montrouge'ye gittiği belirtiliyor.

ABD: Suriyede IŞİDin 238 petrol tankerini imha ettik



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!