"ABD ordusunun durumu beni şoke etti"

Güncelleme Tarihi:

ABD ordusunun durumu beni şoke etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 15:42

ABD Savunma Bakanı Mattis, ABD Başkanı Barack Obama döneminde savunma harcamaları konusundaki bütçe kesintisinin, ordunun savaşa hazırlık durumunu zayıflattığını ve bunun kendisini şoke ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Temsilciler Meclisi Askeri Kuvvetler Komitesi'nde, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018 yılına ilişkin bütçe teklifi hakkında düzenlenen oturumda Savunma Bakanı James Mattis ifade verdi.

"ORDUNUN DURUMU ŞOKE ETTİ"

AFP'nin haberine göre Mattis, "Bütçe kesintisinini yürürlüğe girmesinden üç ay sonra emekli oldum. Bundan dört yıl sonra (Pentagon'a) geri döndüm. Döndüğümde de ordumuzun savaşa hazırlık durumunu görünce şoke oldum" dedi ve ekledi: "Bütçe kesintisinin ordumuzun savaşa hazırlık durumuna verdiği zararı hiçbir düşman vermedi"

TRUMP'IN BÜTÇESİ TARTIŞILIYOR

Pentagon, 574 milyar dolar genel savunma finansmanına, 65 milyar doları da ek harcamalara ayrılmak üzere 639 milyar dolar bütçe talebinde bulunmuştu. Trump'ın bütçe planı ise, Pentagon'un bütçesinde önemli bir artış yapılmasını öngörse de güç kullanımı yanlısı Cumhuriyetçiler'in istediği bütçe artışının gerisinde kalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!