ABD, Kuzey Kore için özel birlik kurdu

Güncelleme Tarihi:

ABD, Kuzey Kore için özel birlik kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 12:48

ABD Merkezli İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Kuzey Kore'ye karşı özel bir birlik kurduğu açıklandı.

Haberin Devamı

CIA, Kuzey Kore'nin yürüttüğü nükleer programı daha yakından izleyebilmek için özel bir birlik kurdu. 'Kore Görev Merkezi' adıyla kurulan birliğin, CIA'in sadece bir ülke için oluşturduğu ilk yapı olduğu açıklandı. Birliğin, askeri faaliyetlerin yanı sıra ağırlıklı olarak istihbarat faaliyeti yürüteceği belirtiliyor. 

ERKENDEN ÖNLEMEYİ AMAÇLIYOR

CIA Direktörü Mike Pompeo, birliğin Kuzey Kore tarafından mevcut tehdidin erken fark edilmesi ve bunun engellenmesi konusunda yardımcı olacağını söyledi. ABD basını, Kuzey Kore'nin kısa süre içinde yeni bir balistik füze denemesi hazırlığında olduğunu yazıyor. 

CIA eski kıdemli analisti John Nixon CNN'e yaptığı açıklamada, merkezden istihbarat birimlerini ve ABD Başkanı Donald Trump yönetimini bilgilendirme amaçlı günde iki durum raporu hazırlamasının beklendiğini söyledi. Merkezin istihbarat ve tüm ABD ulusal güvenlik birimleriyle yakından çalışacağına işaret eden Nixon, ileride Güney Kore istihbarat birimleriyle de önemli iş birlikleri yapılacağının altını çizdi.  İlk nükleer füze denemesini 2006'da yapan Kuzey Kore en son 5 Nisan'da orta menzilli Scud füzesini denemiş ve söz konusu füze 40 mil uçtuktan sonra infilak edip Japon Denizi'ne düşmüştü. Pyongyang, 6 Mart'ta da 4 balistik füze fırlatmış ve füzeler denize düşmeden önce yaklaşık bin kilometre uçmuştu. ABD en uzun menzile ulaşan füze denemesi olarak tanımladığı bu girişimden sonra, yaklaşık bir yıldır görüşmeleri devam eden Termal Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi'nin (THAAD) Güney Kore'ye yerleştirilmesi sürecini hızlandırmıştı. 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!