ABD heyeti Hacivat ile Karagöz oyununda sahneye çıktı

Güncelleme Tarihi:

ABD heyeti Hacivat ile Karagöz oyununda sahneye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 18:01

Üsküdar Belediyesi’nin İskele Meydanı’ndaki dubada kurduğu iftar yemeğinde vatandaşlara yemek dağıtan ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon ile beraberindeki heyet daha sonra Karagöz ile Hacivat oyununun kostümlerini giyerek sahneye çıktı. ABD’li heyet, gösteriyi izleyen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

ABD’li Bakan Yardımcısı Philip Gordon, eşi Rachel Gordon ile ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Üsküdar Meydanı’nda önceki gün düzenlenen iftar programına katıldı.

ABD HEYETİ RAMAZAN EĞLENCESİNDE / FOTO GALERİ

Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın da eşlik ettiği heyet iftardan önce vatandaşlara yemek dağıttı. Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlarla beraber yemek yiyen heyet daha sonra havaalanına gitmek üzere yola çıktı.

Yoldayken Üsküdar Belediye Başkanı Kara’nın daveti üzerine Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki yer alan Kitap Fuarı’nı gezen heyet daha sonra “Fasl-ı Ramazan” etkinlikleri kapsamında çocuk eğlencelerine de katıldı.

Gordon, Ricciardone ve Frederic’in sahneye çıkarak Karagöz ve Hacivat kostümleri giymeleri büyük alkış aldı. Başındaki fesi ve üzerindeki yeleğiyle sahneye çıkan Ricciardone’nin Türkçe’ye hakim konuşması vatandaşların beğenisini topladı. Ricciardone, "Ramazan ayı, hoşgörü, hayırseverlik, dayanışma ve kardeşlik ayıdır. Nice sağlıklı ve mutlu Ramazan aylarına" dedi.

Haberin Devamı

Başkonsolos Frederic, Karagöz’ün kıyafetini giyerken, Bakan Yardımcısı Gordon da yine Ricciardone gibi fes ve yelek giyerek sahneye çıktı. Sahnedeki heyete Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!