ABD 'eğit-donat'ı askıya aldı

Güncelleme Tarihi:

ABD eğit-donatı askıya aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 12:00

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriyeli muhaliflere yönelik eğitimin devam ettiğini ancak program gözden geçirilirken, Suriye'den yeni katılımcı belirme çalışmalarını durduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Cook'a, basın toplantısında, ABD'nin muhaliflere eğitim programını durdurmaya karar verdiğine yönelik iddialar soruldu. Şu anda program konusunda yapacakları bir resmi duyuru olmadığını ifade eden Cook, "Daha önce de belirttiğimiz gibi tüm programı gözden geçiriyoruz, bazı değişiklikler düşünülüyor ama şu anda örneğin üçüncü sınıfın eğitimi sürüyor" diye konuştu.
    Â
Program için daha önceden belirlenmiş potansiyel katılımcıları değerlendirmeye devam ettiklerini dile getiren Cook, "(Ancak) gözden geçirmeler sürerken, Suriye'den yeni katılımcıların belirlenmesine dönük mevcut eylemleri durdurduk. Bunun yanında, sahadaki güçlere hala desteğimiz var ve eğit-donat programında şu anda grupları eğitiyoruz" ifadesini kullandı.

BAÅžLADIÄžI ANDAN Ä°TÄ°BAREN...

BBC Türkçe konuya ilişkin haberinde, 'Ilımlı muhalif' unsurların Türkiye ve Ürdün'deki kamplarda eğitilerek, silah ve cephane desteği ile IŞİD'le savaş için Suriye'ye geri gönderilmesini içeren 500 milyon dolarlık projenin başladığı andan itibaren felaketlerle karşılaştığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Suriye'ye gönderilen 60 civarındaki ilk grup eğitilmiş savaşçı, El Kaide'nin Suriye'deki kolu El Nusra'nın saldırısına uğramıştı.

Savaşçıların bazıları ölürken ya da yaralanırken, Pentagon Sözcüsünün bu ay yaptığı açıklamaya göre, bu ilk gruptan 18 savaşçı kayboldu ve nerede oldukları hala bilinmiyor.

Geçen hafta da Pentagon, eğit-donat projesi kapsamında ABD tarafından eğitilerek Suriye'ye gönderilen yaklaşık 70 kişilik ikinci grup savaşçının, canlarını kurtarıp savaş alanından çıkabilmek için silah ve teçhizatlarını El Nusra'ya teslim ettiklerini itiraf etmişti.
      
         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!