ABD Dışişleri’nde Ivanka krizi

Güncelleme Tarihi:

ABD Dışişleri’nde Ivanka krizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 15:18

BEYAZ Saray ile ABD Dışişleri Bakanlığı arasında sorun yaşandığı daha önce de gündeme gelmişti. Bu kez ise Amerikan CNN kanalı, Başkan Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump nedeniyle sorun yaşandığını öne sürdü.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı olan Ivanka Trump, bir yandan Beyaz Saray da danışmanlık yaparken çeşitli forumlarda da Trump yönetiminin politikalarının sözcülüğünü yapıyor. Ivanka bu çerçevede haftaya Hindistan’da yapılacak Küresel Girişimci Zirvesi’ne katılmaya hazırlanıyor. CNN, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey katılım sağlamayacağını bildirdi. Buna göre Ivanka’ya eşlik edecek diplomat, müşteşar yardımcısı seviyesinde olacak. Oysa daha önce aynı zirveye eski ABD Başkanı Obama ve eski Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de katılmış olduğuna işaret edildi.

BAKAN DESTEKLEMİYOR

Beyaz Saray’dan CNN’e konuşan bir kaynak ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve ekibinin Ivanka Trump’ın öne çıkmasını istemediği gibi algılandığını kaydetti. Kaynak, “Rex, ülkemizin bir numaralı diplomatı olması gerekirken Jared (Trump’ın damadı) ve şimdi Ivanka’nın önüne geçmesinden hoşlanmıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey diplomat yollamıyor. Ivanka Trump’a destek vermiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert ise “Dışişleri, kadının ekonomik açıdan güçlenmesi ve girişimciliği destekleme taahhüdünü sürdürüyor. Zirve de bu önemli meselelerin vurgulanması için önemli bir fırsattır” yorumunda bulundu. Trump’ın damadı Jared Kushner de yönetimde danışmanlık rolü üstlenirken özellikle Ortadoğu’daki temaslarıyla dikkat çekiyor. Son olarak ekim ayı sonunda Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed ile görüştüğü ortaya çıkmıştı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!