ABD Büyükelçiliği'nden son dakika Öcalan çıkışı

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçiliğinden son dakika Öcalan çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 11:45

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada 'Öcalan saygı görmeye değer bir şahıs değil. Türkiye ile terörle mücadelede birlikte çalışıyoruz. PKK terör örgütüdür' denildi.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'da Abdullah Öcalan posterleri açılması Türkiye'nin büyük tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya 'Bunu ABD nasıl izah edecek' diyerek tepki göstermişti. 

Konuyla ilgili ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasını bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği arttıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır. ABD hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahysiyet değildir" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçiliğinden son dakika Öcalan çıkışı

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!