ABD bu adamı arıyor

Güncelleme Tarihi:

ABD bu adamı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 14:43

ABD polisi, hafta sonunda New York'un Chelsea mahallesinde meydana gelen patlamayla bağlantılı olduğu düşünülen 28 yaşındaki bir erkeği arıyor. New York sakinlerinin cep telefonlarına zanlının fotoğrafı gönderilerek, "Görürseniz 911'i arayın" mesajı verildi.

Haberin Devamı

Ahmad Khan Rahami adlı şüphelinin fotoğrafını ilk olarak polis sözcüsü J. Peter Donald, Twitter'da paylaştı.

Donald, son olarak New Jersey eyaletinin Elizabeth kentinde yaşadığı bilinen şüphelinin, Cumartesi gecesi meydana gelen ve 29 kişinin yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili sorgulanacağını belirtti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Afganistan asıllı ABD vatandaşı Rahami'nin "silahlı ve tehlikeli" olabileceğini söyledi. FBI da aynı uyarıyı yineledi.

ABD bu adamı arıyor

New York'taki milyonlarca cep telefonuna bu mesaj gönderildi: "ACİL DURUM ALARMI - ARANIYOR: Ahmad Khan Rahami (28). Fotoğraf için ekteki görsele bakın. Görürseniz, 9-1-1'i arayın."

Haberin Devamı

ABD bu adamı arıyor

New York polisi, Rahami'nin farklı fotoğraflarını ve güvenlik kamerası görüntüsünü de yayımladı.

Chelsea mahallesindeki patlama hakkında konuşan New York Valisi Andrew Cuomo, "Olaya ilişkin dış bağlantı tespit edersek, şaşırmayacağım" dedi.

Vali Cuomo'nun "terör saldırısı" olarak nitelediği olayla ilgili daha önce beş kişi gözaltına alınmıştı.

BIÇAKLI SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENMİŞTİ

ABD'nin Minnesota eyaletindeki bir alışveriş merkezinde Cumartesi günü sekiz kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı saldırının şüphelisinin ise 22 yaşındaki Dahir Adan olduğu bildirildi. Bıçaklı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

NEW JERSEY'DE PATLAMA

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan ABD'nin New Jersey eyaletinde bugün Elizabeth tren istasyonu yakınında bomba olduğundan şüphelenilen düzenek, etkisiz hale getirilmeye çalışılırken patladı.

Elizabeth Belediye Başkanı Christian Bollwage, patlamanın, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) çalışanlarının, istasyon yakınında bir çöplükte iki kişi tarafından bulunan çantadaki beş düzenekten birini etkisiz hale getirmeye çalışırken meydana geldiğini belirtti. Çantayı bulan kişilerin, içinden çıkan teller ve boru gördükleri ifadesini verdiklerini aktaran Bollwage, patlamanın herhangi bir zarara yol açmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Kentte bazı tren seferleri askıya alınırken, belediye başkanı benzer olayların yaşanma olasılığına karşı halkı uyardı.

New Jersey'de Cumartesi sabahı da Amerikan deniz piyadeleri yararına düzenlenecek koşu öncesi bir patlama olmuştu. Ölen ya da yaralanan olmayan olayda, uzmanların yaptığı araştırma sonucu üç boru tipi bomba bulunnmuştu. Bunlardan sadece birinin patladığı ifade edilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!