ABD Başkan Yardımcısı istenmeyen adam ilan edildi!

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkan Yardımcısı istenmeyen adam ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 12:21

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin 70 yıllık dış politikasını tersine çevirerek yaptığı Kudüs açıklamasının ardından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 19 Aralık'ta bölgeye yapacağı ziyaret öncesi Filistin'de istenmeyen adam ilan edildi. ABD Dışişleri ise Pence'in Filistin'e yönelik ziyaretinde bir değişiklik planlanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Cibril er-Rucub, bir televizyon programında ABD Başkan Yardımcısı Pence'nin iki hafta sonra Filistin'e yapacağı ziyaret öncesi istenmeyen adam ilan edildiğini duyurdu.

Pence'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere 19 Aralık'ta Filistin'i ziyaret edeceğini belirten Rucub, Pence'nin istenmeyen adam ilan edildiğini vurgulayarak, Arap ülkelerine, Kudüs'ü bir bütün olarak İsrail'in başkenti ilan eden ABD'den hiçbir yetkiliyi kabul etmeme çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi" ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!