ABD Bağımsızlık Gününü kutladı

Güncelleme Tarihi:

ABD Bağımsızlık Gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 00:00

ABD’nin 233’üncü yıldönümü resepsiyonuna iş dünyasından davetliler katıldı. Ankara Büyükelçisi Jeffrey, konuklara Türkçe hitap etti.

Haberin Devamı

ABD’nin bağımsızlığının 233’üncü yıldönümü İzmir’de de resepsiyonla kutlandı. Ege Serbest Bölgesi A.Ş.’de düzenlenen resepsiyona Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İzmir vali yardımcıları Nevzat Ergün ve Aydın Alper, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın yanı sıra Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Stefan Schneider, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, İtalyan Konsolosu Simon Carta ile Fahri Konsoloslar ve iş dünyası temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Pasta kesildi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, resepsiyonun konuklarına Türkçe hitap etti. Obama’nın başkanlığındaki ilk bağımsızlık günlerini kutladıklarını ve Obama’nın ABD’ye yeni bir rüzgar, yeni bir espiri getirdiğini söyleyen Jeffrey, Barack Obama’nın başkanlığa gelişiyle ABD’nin uluslararası ilişkilerde çok olumlu tepkiler aldığını anlattı. Resepsiyon için hazırlanan pastayı Büyükelçisi James Jeffrey, ABD İzmir Fahri Konsolosu Güliz Basları ile Uzay kampındaki öğrencilerden bir bölümüyle kesti.

İzmir’in yeri ayrı

Haberin Devamı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD ile Türkiye ilişkilerinde İzmir’in ayrı bir yerinin olduğunu dile getirdi. Jeffrey, Obama’nın bu ilişkilerin aynı yoğunlukta ve güçlükte devam etmesini istediğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!