ABD Ankara Büyükelçiliği'nden Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABD Ankara Büyükelçiliğinden Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 12:02

ABD Ankara Büyükelçiliği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Büyükelçilik hesabından atılan tweet'te 'Bir basın kurumunun daha baskılandığını düşündüren gelişmelerden oldukça endişeliyiz' denildi. ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ise Instagram hesabına siyah bir kare koyarak 'Derin rahatsızlık duyuyoruz' notunu paylaştı.

Haberin Devamı

ABD Ankara Büyükelçiliği, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasından ve bir basın kurumunun daha baskılandığını düşündüren gelişmelerden oldukça endişeliyiz. Türk mahkemelerinin ve yetkililerin, T.C. Anayasası'nda yüceltilen basın özgürlüğü temel ilkesini güvence altına almalarını umuyoruz" 

BÜYÜKELÇİ BASS: DERİN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Instagram hesabından iki gazetecinin tutuklanmasıyla siyah bir kare paylaştı. Söz konusu görsel, Söz konusu görsel, "Türkiye'de bugün bağımsız medyadaki daha fazla sesin susturulduğunu görmekten derin rahatsızlık duyuyoruz" mesajıyla paylaşıldı.

ABD Ankara Büyükelçiliğinden Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

Haberin Devamı

AB: ENDİŞE VERİCİ

Avrupa Birliği de Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

AFP'nin haberine göre, Avrupa Birliği Komisyonu dış ilişkiler sözcüsü Maja Kocijancic günlük basın brifinginde, "Bu endişe verici gelişmeyi yakından izliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!