ABD Adana Konsolosu Specht: Yetkililerle görüşemiyor olmak beni hayal kırıklığına uğratıyor

Güncelleme Tarihi:

ABD Adana Konsolosu Specht: Yetkililerle görüşemiyor olmak beni hayal kırıklığına uğratıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 18:20

ABD Adana Konsolosu Specht: Yetkililerle görüşemiyor olmak beni hayal kırıklığına uğratıyor

Haberin Devamı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'da sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Linda Stuart Specht'in, gezdikleri illerde hükümeti temsil eden vali ve kaymakam ile belediye başkanları ile görüşmek istediklerini belirterek, "Hükümet yetkililerine de toplantı talebinde bulunduk, ancak bir kez daha bu toplantı talebimizi geri çevirdiler. Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu, Güneydoğu'daki yetkililerle görüşemiyor olmak beni hayal kırıklığına uğratıyor" dedi.
Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşen ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Burada gazeteciler ile görüşen Konsolos Specht, yaptığı açıklamada, son olarak Şubat ayında Diyarbakır'a geldiğini hatırlatarak, "Bu hafta, bölgedeki dinamikleri farklı bakış açılarından iyi anlayabilmek adına bir Diyarbakır, Mardin ve Midyat seyahati yapıyoruz. Geçmiş seyehatimiz sırasında da yaptığımız gibi, Türkiye'nin güneydoğusuna ilişkin gelişmeler bütünüyle anlayabilmek adına çeşitli kurum ve kişilerle görüşeceğiz. Bölgedeki ekonomik gelişmelerden haberdar olmak adına meslek kuruluşları ve şirketlerle görüşeceğiz" dedi.
ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, İnsanlar arası ilişkilerini güçlendirmek ve bölge halkını güçlendirmeye yönelik yaptıkları çalışmalara destek olmak için sivil toplum örgütleriyle görüşeceklerini de ifade ederek, "Mardin'de, bölgedeki mülteci nüfusuna yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi almak için mültecilere destek olan kurumlarla görüşeceğiz. Politik gelişmelere ilişkin görüşlerini almak adına siyasi parti temsilcileriyle de görüşeceğiz. Hükümet yetkililerine de toplantı talebinde bulunduk, ancak bir kez daha bu toplantı talebimizi geri çevirdiler. Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu, Güneydoğu'daki bu karmaşık duruma ilişkin görüşlerine önem verdiğimiz yetkililerle görüşemiyor olmak beni hayal kırıklığına uğratıyor"diye konuştu.
Konsolos Spectht son olarak, Adana Amerika Konsolosluğu olarak, bu ziyaretlere, Güneydoğu bölgesini daha iyi anlamak ve Türk- Amerika ilişkilerini geliştirmek adına birer fırsat sunduklarından büyük önem verdiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!