ABD, 10 kiÅŸiyle ile lider bitirdi!

Güncelleme Tarihi:

ABD, 10 kiÅŸiyle ile lider bitirdi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 12:35

Futbolda 100. yıl anısına ABD'de düzenlenen 45. Copa America'da oynanan A Grubu maçlarında, Paraguay'ı 1-0 yenen ABD, lider, Kosta Rika'ya 3-2 yenilen Kolombiya ise 2. olarak çeyrek finale yükseldi.Â

Haberin Devamı

A Grubu'nun 3. ve son maçlarında, ABD ile Paraguay ve Kolombiya ile Kosta Rika karşılaştı.  Philadelphia kentindeki Lincoln Financial Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ABD, Paraguay karşısında Dempsey'nin 27. dakikadaki golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Yedlin'in gördüğü kırmızı kart nedeniyle 48. dakikadan itibaren 10 kişi kalan ABD, bitiş düdüğüne kadar üstünlüğünü korumayı başardı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı. 

Son maçlar öncesi grupta lider olan Kolombiya ise Houston kentindeki NRG Stadı'nda yapılan mücadelede Kosta Rika karşısında sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Kosta Rika'nın gollerini 2. dakikada Venegas, 34. dakikada Fabra (kendi kalesine) ve 58. dakikada Borges kaydetti. Kolombiya'nın golleri ise 7. dakikada Fabra ve 73. dakikada Moreno'dan geldi.

Grup maçlarını altışar puanla tamamlayan ABD ve Kolombiya, adını çeyrek finale yazdırdı. ABD, gol averajıyla lider olarak tur atladı.  B Grubu'nun 3. maçlarında yarın TSİ 01.30'da Ekvador ile Haiti ve 03.30'da Brezilya ile Peru karşılaşacak. Üçüncü maçlar sonrası A Grubu'ndaki puan durumu şöyle:

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!