‘AB yönelimimiz stratejik önceliğimiz olmaya devam edecek’

Güncelleme Tarihi:

‘AB yönelimimiz stratejik önceliğimiz olmaya devam edecek’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 01:51

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) yöneliminin stratejik önceliği olmaya devam edeceğini bildirdi. Fransız Le Figaro gazetesine bir makale yazan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Batı kamuoyunda daha çok AB ile ilişkileri, göç meselesi ve Türkiye’de gerçekleştirilecek anayasa değişikliği halk oylaması bağlamında gündeme geldiğini gözlemlediğine işaret etti ve özetle şunları belirtti:

Haberin Devamı

 Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin 2005’te başladığına ve sadece 16 faslın açılabildiğine işaret eden Çavuşoğlu, “Bazı AB üyeleri tarafından suni engeller çıkarılmaktadır. Ülkemize sıklıkla eleştiri yöneltilen adalet ve hukukun üstünlüğü alanlarındaki fasılların açılmasının reddedildiğini burada ilginç bir ayrıntı olarak not etmek isterim. Bu fasılları açıp konuşmak isteyen biz, istemeyen AB’dir” dedi.

ÇAĞDAŞ DEĞERLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan yazılar yazıldığına dikkati çeken Çavuşoğlu, “Ülkemizi hedef alan terör örgütleri, hiçbir demokraside yeri olmayan bir cezasızlık ortamında, Avrupa sokaklarında açıkça Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kastedilmesi çağrısında bulunan, şiddet ve terörü öven pankartları açma cüretini gösterebilmektedirler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 Rejim değişikliğinin hedeflendiği iddialarına karşı çıkan Dışişleri Bakanı, sadece hükümet sisteminin değiştirildiğini belirterek, Türkiye’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak kalmaya devam edeceğini söyledi. Bakan, “Türkiye dünden daha kararlı şekilde çağdaş değerlere sahip çıkmayı sürdürecektir. AB yönelimimiz stratejik önceliğimiz olmaya devam edecektir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!