AB’yi istemeyen hiç uğraşmasın yeter

AB, seçkinlerin yürüttüğü projedir, halkın sesi az duyulur. Zaten Avrupa vatandaşına sorulsaydı, bırakın Türkiye ile müzakere açmayı, son 10 üyeye bile ezici çoğunlukla itiraz ederdi.

Haberin Devamı

Avrupalı liderler, halka rağmen iki stratejik kararla;

1) Doğu-Batı duvarını yıktı,

2) Türkiye’ye, yani İslam’a kucak açtı.

Ama Eurobarometre’nin tablosundan anlaşıldığı üzere Avrupa halkı, liderleriyle mutabık değil. Türkiye’ye yüzde /images/100/0x0/55eb5237f018fbb8f8b9bc2550’nin üstünde AB desteği sadece iki ülke kamuoyu ile sınırlı.

O yüzden Türkiye’deki AB tartışması zemin bulamıyor, aksine sadece kafa karıştırıyor. Çünkü hükümet, Avrupa liderlerinden aldığı müzakere desteğiyle zafer sarhoşu, ‘iş bitti’ havasını basıyor; muhalefetse ‘zaten bizi sevmiyorlar, asla almazlar, bu tavizler neden?’ kör inadı sergiliyor.

Oysa bu tablodan çıkarılacak tek anlamlı sonuç belli: AB treni siyaset (iktidar ve muhalefet) istasyonunu geçti. Yolun geri kalanında siyasiler değil halklar buluşmalı, benzeşmeli.

Haberin Devamı

AB’yi gerçekten, yürekten istiyorsanız sivil topluma şans verin. Avrupalı siyasetçinin ikna edemediği Avrupa seçmenini bırakın Türk halkı kazansın.

AB’yi istemeyenlerse, hiç uğraşmasınlar. Değişime, gelişime direnirlerse zaten fazla zahmete hacet kalmadan hedeflerine ulaşırlar, istedikleri olur, AB’ye giremeyiz.

Bilgisayarda oynayarak 350 bin USD kazandı

TEKNOLOJİYİ,  küreselleşmeyi takip etmeyen ebeveyn, siber dünyanın nimeti yeni fırsat pencerelerini ıskalıyor olabilir mi? Mesela bilgisayar oyunları gibi... Vakit kaybı gibi gözüken bu meşgale ‘Fatal1ty’ lakaplı dünya şampiyonu ABD’li Johnathan Wendel’e sadece geçen yıl 350 bin USD kazandırdı. Ayrıca Wendel’in ismini/markasını taşıyan bir mouse ile bilgisayar fanı da var. Business Week’in basketbolun Michael Jordan’ı ile kıyasladığı Wendel’e özenen Türk gençleri de mevcut. 200 gencin katıldığı bir finalde seçilen 7 bilgisayar oyuncusu 15 Kasım’daki Singapur dünya şampiyonasına katılacak. Büyük ödül 435 bin USD.

Yazarın Tüm Yazıları