AB projesinde İzmir ağırlığı

Güncelleme Tarihi:

AB projesinde İzmir ağırlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 11:51

AVRUPA Birliği projesi kapsamında 7 ülkeden 11’i üniversite 14 kuruluş, teknolojiye, çevreye ve değişen ihtiyaçlara uyumlu yeni nesil binaların tasarlanması için harekete geçti. Projesin Türkiye koordinatörlüğünü Gediz Üniversitesi yapacak.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği, mimaride değişimi sağlamak için Türkiye, Yunanistan, Fransa, Ürdün, Mısır, Güney Kıbrıs ve Kanada işbirliğiyle 1 milyon 620 bin Euro ile destekli proje başlattı. 7 ülkeden 11 üniversite, 3 de mimarlık, yazılım ve mühendislik firması olmak üzere toplam 14 katılımcı kuruluş, mimarideki ezberleri bozacak tasarımlar üzerine çalışacak. Projenin Türkiye koordinatörlüğünü yürüten Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yenal Akgün, yakın gelecekte klasik yapıların yerini, çevreye, teknolojiye ve hızla değişen ihtiyaçlara uygun yeni nesil binalara bırakacağını açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Akgün, bu yönde dünya genelinde çalışmalar yürütüldüğüne, Avrupa dışından katılımcılarla birlikte 7 ülkenin yer aldığı AB projesiyle en etkin adımın atıldığına işaret etti, "Avrupa Birliği’nin tahsis ettiği 5 milyon TL’yi aşan bütçe, bu konuya verilen önemi anlatmaya yetiyor" dedi.

Haberin Devamı

AB projesinde İzmir ağırlığı



Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yenal Akgün, 4 yıl sürecek AB projesinin Türkiye ayağının İzmir’e teslim edildiğini de ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Akgün, "Gediz Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Yaşar Üniversitesi olmak üzere İzmir’in 3 üniversitesi birlikte hareket ediyoruz. Gelecekte dünya genelinde hayatımıza girecek yeni nesil binaların tasarımlarına İzmir ruhu ve etkisi de damga vuracak. Bu durum, biz İzmirli akademisyenler için ayrı bir gurur kaynağı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!