AB’nin ev tekstili Gül Kadın imzasıyla

Güncelleme Tarihi:

AB’nin ev tekstili Gül Kadın imzasıyla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2008 00:00

İzmirli kadın girişimci Gül Güler, kendi markasıyla ürettiği ev tekstil ürünleri ile özel baskılı sabunları Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihraç ediyor.

İzmir İş Kadınları Derneği kurucu üyesi Güler’in bundan sonraki hedefi Birleşik Arap Emirlikleri, Ortadoğu ülkelerindeki evlere kendi imzasını taşımak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yağ ve sabun sanayi sektöründe faaliyet gösteren Bilginoğlu firmasının ihracat bölümünde iş hayatına başlayan Gül Güler (42), 1994 yılında GoncaGül Ev Tekstili’ni kurdu. Evli ve iki çocuk annesi Güler, girişimcilik öyküsünde hızla başarı merdivenlerini tırmandı.

Kendi markasıyla ihracat

’Gül Güler’ markasını tescil ettiren ve kendi markasıyla ihracat yapmaya başlayan kadın girişimci, Türkiye’nin farklı illerinde cornershoplar aracılığıyla toplam 14 noktada ürünlerini sunarken, bundan sonraki hedefinin yurtdışında cornerler açarak büyümek olduğunu söyledi. Denizli’de dokutturduğu yatak odası, banyoda kullanılan ev tekstili ürünlerini İzmir’deki atölyesinde nakışını, dikişini yaptıran Güler, buradan kendi markasıyla İtalya, Viyana, Almanya’ya ihraç ediyor. Üretimin yüzde 70’i iç piyasa, yüzde 30’u ihracata yönelik olurken, zamanla ihracatın artmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Ortadoğu, Birleşik Arap Emirlikleri’nden talepler aldıklarını belirten Güler, ağustos ayında Suriye ve Dubai’den alıcı heyetler geleceğini kaydetti.

Yeni mağazalar

İzmİr’de biri ev tekstili, diğeri çocuk ürün grupları olmak üzere Alsancak’ta iki mağazası bulunan, Çeşme’de de bu yaz ev tekstili üzerine mağaza açan Güler, 21 Ağustos’ta Agora Alışveriş Merkezi’nde bir mağaza daha açacak. Ardından Karşıyaka’da, Türkiye’de İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde mağazalar açmayı hedefliyor. İki çocuk annesi Gül Güler, İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) kurucu üyesi olarak hem diğer kadınlara kendi faaliyet alanı ile ilgili destek vermeyi, hem de dernek çatısı altında işbirliği içinde kendi işlerini büyütmeyi hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!