'AB hibelerinden yeterince yararlanamıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

AB hibelerinden yeterince yararlanamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 14:44

'AB hibelerinden yeterince yararlanamıyoruz'

Haberin Devamı

ADANA Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin ve Adana'nın Avrupa Birliği (AB) hibe desteklerinden yeterince yararlanamadığını söyledi.
"Çukurova'da Avrupa Birliği Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında, ADASO'da 'AB Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi. Adana Valiliği, Yüreğir Belediyesi, Adana Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen toplantıya, girişimciler büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin uzun süredir AB'ye üye olmak için çaba gösterdiğini söyledi. AB hibelerinden yararlanılmasını isteyen Kıvanç, "Ne yazık ki AB hibe desteklerinden yeterince yararlandığımızı söyleyemeyiz. Bu toplantı bu açıdan çok önemli" dedi.
UZMANLAR KONUŞTU
Toplantı çerçevesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kayhan Özüm ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda görevli uzmanlar tarafından AB fonları ve hibeleriyle ilgili sunumlar yapıldı. Katılımcılar merak ettikleri soruları uzmanlara yöneltti. Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş da yatırım ve kalkınma için mücadele ettiklerini belirtti.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!