AB Hibe Projesi son aşamada

Güncelleme Tarihi:

AB Hibe Projesi son aşamada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 16:46

AB Hibe Projesi son aşamada

Haberin Devamı

GİRESUN(DHA) - Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen 101 milyon Euro’luk, Altyapı Entegre Su Projeleri ile Hibe Programı kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor.

Uygulanacak proje kapsamında Giresun’a gelen AB delegasyon heyeti incelemelerde bulundu. AB proje sorumluları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve müşavir firma yetkilileri ile belediyenin ilgili müdürleri ve mühendislerin katılımıyla Giresun Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi. Müşavir firma yetkilisi Şule Mansur'un, Giresun’da yapılması planlanan alt yapı ve entegre su projeleri hakkında Avrupa Birliği Proje Sorumluları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine yaptığı sunumda, projenin uygulanacağı güzergahlar, ana hatlar, bağlantı hatları, terfi merkezleri ve biyolojik katı arıtma sistemi ile ilgili bilgiler verildi.

Toplantının ardından kalabalık heyet ile saha gezisine çıkıldı. Saha gezisinde proje uygulanacak bölgeler tek tek incelenerek, proje detayları görüşüldü. Şehir genelinde bulunan mevcut terfi merkezleri incelenerek, proje kapsamında yapılacak ana hatların geçiş güzergahları belirlendi.

İncelemeler konusunda bilgi veren Giresun Belediyesi Proje Koordinatörü ve Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak, “Giresun için çok anlamlı bir proje. Giresun’un 50 yıllık alt yapı ihtiyacını karşılayacak olan projenin son hazırlık aşamasına gelindi. Projenin 2017 yılı içinde ihalesi planlanıyor. İhalenin ardından yapım çalışmaları başlayacak. Giresun için uzun vadeli bir yatırım olacak. Kısa sürede başlayıp, bitmesini istiyoruz” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!