AB: DEAŞ’ın sanal bir halifeliği var

Güncelleme Tarihi:

AB: DEAŞ’ın sanal bir halifeliği var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 13:49

AB Konseyi Terörizm Koordinatörü Gilles de Kerchove, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı 30 bine yakın yasa dışı internet sayfasının tespit edildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

BELÇİKA gazetesi Le Soir’a konuşan De Kerchove, örgütün adeta ‘sanal bir halifeliği’ bulunduğunu, Avrupa Polis Teşkilatının (Europol) DEAŞ’ın 30 bine yakın internet sayfası olduğunu bildirdiğini açıkladı. De Kerchove, DEAŞ tehdidi sahada bertaraf edildikten sonra bile örgütün internet üzerindeki propaganda sayfalarıyla etkisini devam ettirebileceği yönünde uyarıda bulundu.
AB’nin terörle mücadele koordinatörlüğünü 2007’den bu yana yapan de Kerchove, vatandaşların terörle mücadele kapsamında eğitilmesi gerektiğini belirterek, “İnsanların radikal eğilimleri tespit etmeleri için onlara eğitim verilmeli. Birçok kez ailelerin yakınlarının yanlış eğilimleri olduğunu fark edemediklerini gördüm” dedi.
De Kerchove, AB yasalarının terörle mücadele anlamında yetersiz olduğunu, internet servisi sağlayıcılarına kullanıcı haklarını korumak adına bilgi toplama ve kaydetme yetkisi verilmemesinin genel soruşturma süreçlerine ciddi zarar verdiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!