AB Büyükelçileri Adana'da (2)

Güncelleme Tarihi:

AB Büyükelçileri Adanada (2)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 15:16

AB Büyükelçileri Adana'da (2)

Haberin Devamı

HOLLYWOOD SENARYOSU ZANNETTİLER
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AB Büyükelçilerinden oluşan heyetin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 150 yılı aşkın süredir Avrupa'ya yakınlaşmak için sürekli bir mücadele içerisinde olduğunu belirterek, "Kavuşamayan aşıklar ya da tek taraflı uzun süren aşıklar gibi bizimkisi. Sevgisini ispat etmek zorunda olan hep biz olduk. Buradaki arzu, talep her şeye rağmen bir ittifaktan ziyade Türk Milleti'nin modernleşme arzusudur. Bu derin sevgi ve muhabbetin karşısında haksızlığa uğradığımıza inanıyoruz" dedi.
Türkiye'nin terörle mücadele konusunda büyük bedeller ödediğini kaydeden Başkan Sözlü şunları söyledi:
"Türkiye'de bir darbe kalkışması oldu. Belki DEAŞ terörüne karşı Avrupa bizi biraz anlıyor olabilir ama iç terör, PKK ve darbe kalkışması noktasında bizi yeterince anlayabildiği ya da ortak olma arzusunun gereklerini yerine getirdiği söylenemez. Bunu anlamakta Avrupa niye zorlanıyor şaşıyorum. Burada halk olarak kırgın olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Böyle kritik zamanlarda düşünün ki Türkiye içerden bir terör tehdidi ile can güvenliği açısından büyük tehditler altında büyük kayıplar vermiş. Gerçekten doğru bir uygulama yapmak isterken bunun içerisinde bazı yanlış kararlarımız çıkabilir ülke olarak. Ama bunlar yakın süreçte bir sonraki mahkemelerde düzeltilecek uygulamalardır. Türkiye'nin bu manada demokratik kültürü vardır. Bunları telafi edecektir. Bu olumsuzluklar yaşadığımız olağanüstü dönemin sıcaklığının yansımalarıdır."
'TÜRKİYE HAKSIZ İSNAT ALTINDA'
Türkiye'nin tamamen haksız bir isnat altında olduğunu söyleyen Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de kendilerini farklı hisseden vatandaşlarımızın temsilcileri olduğunu iddia eden siyasiler, belediye başkanı oldular. Devletin uydularından faydalanarak kendilerine ait televizyonlar yayındaydı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunların hepsine çok samimi hoşgörüyle baktı. Bütün seçilmişliklerine rağmen silahlı örgütle PKK ile birlikte onların eylemlerini çok açık ve belirgin bir şekilde desteklemekten imtina etmediler. Hakkında fezleke bulunan partimin genel başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ifade verdi. Seçilmiş olmamız yasaları tanımayacağımız anlamına gelmez."
BERGER:YANINIZDAYIZ
Başkan Sözlü'den sonra konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ise Adana Valiliği otoparkındaki patlama ve Aladağ'daki özel yurt yangınında hayatını kaybedenler için üzüntü duyduğunu söyledi. Sözlü'nün açıklamalarına teşekkür eden Berger şunları söyledi:
"Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımı uzun zamandır devam ediyor. Ancak bu süreç içerisinde edinmiş olduğunumuz kazanımları bırkamamız lazım. Bu bağlamda ekonomik reformalar yapıldı. Aynı zamanda sosyal alanda da bilhassa Türiye'nin demorkrasisinin gelişmesi konusunda kazanımlar elde edildi. Bunları bırakmamak lazım. 15 Temmuz'a gösterilen tepkileri anlıyoruz. Fakat sizi temin ederim ki Avrupa Birliği Türkiye'nin yanında bulumuştur, yanında bulunmaktadır. Aynı şekilde 15 Temmuz mağdurlarının da yanında bulumuştur, bulunmaktardır. Türkiye ve Avrupa teröre karşı birlikte hareket etmelidir. Sizlerinde yaptığı gibi bizler teröre karşı mücadelemizi hukuk çerçevesinde yapıyoruz. Fakat sizi temin ederim ki Avrupa'da terör örgütü olarak tanınan terör örgütüne karşı hukuk çerçevesinde mücadele edilmektedir."
GELEN AB ELÇİLERİ
Adana'ya gelen AB Büyükelçiler şunlar:AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Letonya Büyükelçisi Peteris Elferts, İrlanda Büyükelçisi Brendan Ward, Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic, Polonya Büyükelçisi Maciej Lang, İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Finlandiya Büyükelçisi Paivi Kairamo, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber, Bulgaristan Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Hollanda Büyükelçisi Cornelis van Rij, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Litvanya Büyükelçisi Audrius Bruzga, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Hırvatistan Ivan Picukariç, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss, İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, Portekiz Büyükelçisi Paula Leai Da Silva, Estonya Büyükelçisi Marin Möttus, İspanya Pablo Barbara, Danimarka Büyükelçisi Svend Oiling, Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Romanya Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau.
EŞLERİ KİLİSE ZİYARET ETTİ
AB Büyükelçilerinin 4'ünün eşi Adana'daki Bebekli Kilise'yi ziyaret etti. Baş Rahip Francis Dondu'nun eşlik ettiği elçi eşleri kilise hakkında bilgi aldı. Daha sonra kentteki tarihi yerleri rehber eşliğinde dolaşan grup öğle yemeği için eşlerinin yanına döndü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!