AB Bilgi Merkezinden 'gıda güvenliği' paneli

Güncelleme Tarihi:

AB Bilgi Merkezinden gıda güvenliği paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 12:42

AB Bilgi Merkezinden 'gıda güvenliği' paneli

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi tarafından, 'gıda güvenliği ve bilgi kirliliği' konulu panel düzenlendi.

ETSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen panele, Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Dr. Mete Çevik ile Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya konuşmacı olarak katıldı. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde, 'gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı politikaları faslı' konulu bir sunum yapan Mete Çevik, faslın içeriği, gelinen aşama, yapılması gerekenler ve bu alandaki Türkiye-AB Mali İşbirliği Projeleri hakkında bilgiler verdi. AB'de gıda güvenliği yaklaşımının; özellikle 1990'ların sonunda 'deli dana' ve 'dioksin' başta olmak üzere ortaya çıkan gıda kaynaklı krizler sonucunda 2000'li yılların başında değişime uğradığını ve 'tarladan sofraya' olarak adlandırabilecek bütüncül bir yaklaşım benimsendiğini kaydeden Dr. Çevik, “Bu alanda AB Parlamentosu ve Konseyi'nin çıkardığı tüzükler ve yapılan düzenlemelerle, çevrenin, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahının korunmasına önem gösterilerek, insan sağlığı ve hayatının en üst düzeyde korunması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Prof. Dr. Mükerrem Kaya ise bilgi kirliliğinin tüketicinin ihtiyaç duyduğu gıdalardan uzaklaşmasına neden olduğunu vurguladı. Kaya, “Gıda güvenliği ile bilgilendirmelerin mutlaka konunun uzmanı tarafından yapılması ve risklerin açık ve net bir şekilde ifade edilmesi gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!