AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

Güncelleme Tarihi:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 16:21

- "Türkiye bakımından AB üyeliği stratejik bir hedeftir. AB sürecinin devamıyla birlikte günlük yaşamımızda, demokrasimizde ve gerçekten Türkiye'nin geleceğine ilişkin projelerde çok önemli bir seviye yakalayacağımızı ve bunu geliştireceğimizi düşünüyorum"- "Türkiye gerçekten çevre anlamında olsun, gıda güvenliğinde olsun, sosyal haklarda olsun, eğitimde olsun, demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü anlamında olsun 2000 yılından beri çok mesafe kaydetmiştir. Bundan sonra da bu gelişmesini tamamlayacaktır ve inşallah çok kısa süre zarfında AB'nin tam üyelik listesinde olacak bir düzeye gelecektir"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye bakımından AB üyeliği stratejik bir hedeftir. AB sürecinin devamıyla birlikte günlük yaşamımızda, demokrasimizde ve gerçekten Türkiye'nin geleceğine ilişkin projelerde çok önemli bir seviye yakalayacağımızı ve bunu geliştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bozkır, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısının açılışında, Türkiye'ye yönelen tehditler karşısında kahramanca, fedakarca mücadele ederken şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralı gazilere de acil şifalar diledi.

"Bugün bu salonda yan yana, el birliğiyle, birbirimize destek olarak ülkemiz için bir araya gelebiliyorsak gerçekten şehitlerimizin ve gazilerimizin vatanperver tavırları sayesindedir" diyen Bozkır, tüm güvenlik görevlilerini saygıyla andığını belirterek, zor görevlerinde başarılar ve kolaylıklar temenni etti.

Haberin Devamı

Bozkır, bugün Kayseri'de AB'ye giriş süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını aktararak şöyle devam etti:

"Esas amacımız, çok önem verdiğimiz sivil toplumun güçlenmesi, demokrasinini temel direği olan sivil toplumumuzun, toplumumuzda çok daha güçlü bir yer alması. Benim gibi dünyaya daha erken gelmiş insanların çok iyi hatırlayacağı gibi çok zor günlerden gelen bir sivil toplumumuz var. 1980'li yıllarda sayıları 50-100'u geçmeyen sivil toplum kuruluşlarımız bugün 108 binin üzerinde bir sayıya ulaşmıştır. Sivil toplum konuşacaktır, görüşlerini ifade edecektir, gerekirse tenkit yapacaktır, proje üretecektir, ülkemizin ileriye gitmesi için gösterilen çabalara katkı sağlayacaktır. Onun için ilk amacımız, bu kürsüyü adeta 'serbest kürsü' olarak değerlendirmek ve sivil toplum örgütlerimizin bizi duygulandıran bir sayıyla burada bulunmasından da istifade ederek sizleri dinlemek."

Bu tür toplantıları 9 ilde gerçekleştirdiklerini anlatan Bozkır, bugün de tarihiyle, kültürüyle, mutfağıyla, misafirperverliğiyle Türkiye'nin en güzide illerinden biri olan Kayseri'de yapmaktan büyük onur duyduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

- "AB üyeliği stratejik bir hedeftir"

Bakan Bozkır, Türkiye bakımından AB üyeliğinin stratejik bir hedef olduğunu vurgulayarak, "AB sürecinin devamıyla birlikte günlük yaşamımızda, demokrasimizde ve gerçekten Türkiye'nin geleceğine ilişkin projelerde çok önemli bir seviye yakalayacağımızı ve bunu geliştireceğimizi düşünüyorum. Türkiye gerçekten çevre anlamında olsun, gıda güvenliğinde olsun, sosyal haklarda olsun, eğitimde olsun, demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü anlamında olsun 2000 yılından beri çok mesafe kaydetmiştir. Bundan sonra da bu gelişmesini tamamlayacaktır ve inşallah çok kısa süre zarfında AB'nin tam üyelik listesinde olacak bir düzeye gelecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bugün karşı karşıya olduğu zor şartların çok yakında üstesinden gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti'nde, bu tablolara ihtiyacımız var" ifadesini kullanan Bozkır, "Burada çok değişik görüşlerde, çok değişik fikirlere sahip, çok değişik konularda çaba sarf eden insanlarımız var ama bakın burada gerçekten hepimizi duygulandıran çok güzel bir resmi birlikte yaşıyoruz, yaşatıyoruz. Onun için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan tablo buradaki tablodur. Biraz önce İstiklal Marşımızı söylerken duyduğumuz yürekten coşkuyu ve gür sesi herkesin duyacağından eminim" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Bozkır'ın konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine görüşlerini dile getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!