AB Bakanı Bozkır: Birkaç ay sonra parmak izli pasaportlara geçeceğiz

Güncelleme Tarihi:

AB Bakanı Bozkır: Birkaç ay sonra parmak izli pasaportlara geçeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 12:27

AB Bakanı Bozkır: Birkaç ay sonra parmak izli pasaportlara geçeceğiz

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bozkır, birkaç ay içerisinde vizesiz AB seyahatine başlanabileceğini ayrıca, parmak izli pasaportlara geçiş yapılacağını söyledi. Brüksel saldırısı ile ilgili konuşan Bakan  Bozkır, "Bunun acıları biraz günler içinde ortadan kalkıp tekrar iç siyasetin dinamiklerine dönülünce orada bir çok insan diyecek ki tamam acımız büyük. Bu da şu anda ortadan kalktı ama arkadaş sen neden bu teröristi serbest bıraktın? Hükümet gidebilir" diye konuştu.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılarak soruları yanıtladı. Bozkır, vizesiz AB seyahatinin birkaç ay içinde hayata geçme olasılığının yüksek olacağını belirterek, parmak izli pasaportlara geçiş yapılacağını söyledi. Brüksel'deki saldırılarla ilgili konuşan Bakan Bozkır, şöyle dedi:
"Bunun acıları biraz günler içinde ortadan kalkıp tekrar iç siyasetin dinamiklerine dönülünce orada bir çok insan diyecek ki tamam acımız büyük. Bu da şu anda ortadan kalktı ama arkadaş sen neden bu teröristi serbest bıraktın? Türkiye Cumhuriyeti'nin sana iade ettiği başka olaylarda var mı? Bana 37 bin kişinin ismini Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşı bildirilmiş ben bunlara giriş yasağı koymuşum. Bir çoğunu da hudut dışı etmişim. Avrupa'da demek ki binlerce DEAŞ bağlantılı AB vatandaşı şu anda cirit atıyor. Bunların hepsi, canlı bomba olacağı anlamına gelmiyor. Bin tanesi olsa felaketi. Bunun tek çaresi işbirliği, istihbarat, bilgi paylaşımı. Ve birbirimize güvenmek. Eğer ben teröristi yakaladığımda ve bunun bağlantılarını saptadığımda Avrupa'ya geri gönderiyorsam, yav bu Türkiye'den geliyor ciddiye almayalım deme lüksü hiçbir ülkenin olamaz."
AB Bakanı Bozkır, "Hollanda, Belçika hükümeti gidebilir mi?" sorusuna Bozkır, "Hükümet gidebilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!