A Plus Üniversite: Kadir Has

Güncelleme Tarihi:

A Plus Üniversite: Kadir Has
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 15:06

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçları yayınlandı. 174 üniversitede yaklaşık 11 bin öğrenciyle yapılan anket çalışmasında Kadir Has Üniversitesi, ‘A Plus Üniversiteler’ arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in gerçekleştirdiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda 174 üniversitede tüm sınıf düzeylerinde 10 bin 894 öğrenci ile anket çalışması yapıldı.

Üniversiteler; öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, yerleşkenin ve yaşamın doyuruculuğu, akademik Destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi alt başlıklara gore sıralandı. 174 üniversitede yürütülen araştırmada, Kadir Has Üniversitesi 13’üncü sırada yer alarak ‘A Plus Üniversiteler’arasına girdi.

Sıralamada üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ aldı.

BAKMADAN GEÇME!