A Planı’na dikkat!

F.BAHÇE ligin en oturmuş takımı..

Haberin Devamı

Teknik direktör oyunculara, oyuncular da teknik direktöre güveniyor.. Tek başına maç alabilecek yıldızları da var, takım oyunu oynayanlar da.. Yedek kulübesi güçlü, alternatif isimlere sahip.. Taraftar istekli, takımın arkasında.. Ama bir konu var ki yavaş yavaş Fenerbahçe için sıkıntı oluşturmaya başlıyor.. A Planı çok net bilinyor Fenerbahçe’nin..
Sahaya hangi dzenle çıkacağı, hangi futbolcunun bindirme yapacağı, Alex’in nerelere sızağı, Emre’nin koordinatörlüğü, Semih’in ikiye birleri ezberlenmiş durumda.. Bunları iyi analiz eden, savunmada basit hata yapmayan ve orta sahada Fenerbahçe’nin pas ritmini bozan takımlar puan şansını yükseltiyor..

Alex’in yerine Sezer

B ve C planlarına sahip Fenerbahçe.. Hatta daha fazlasına.. Ama bunları devreye girdiği anlar çoğunlukla maçın sonları oluyor ve takımın önemli oyuncuları fiziksel olarak düşüş yaşıyorlar..
Peki ne yapmalı Aykut Kocaman? Puan kaybı elbete olacak.. Ama sahaya çıkan oyuncuların bu ligin görünümüne uygun olması gerek.. Niang gittikten sonra bu takımın uç oyuncusu Semih ve Bienvenu oldu.. Ama ikisi de iyi yedek aslında.. Biri çabukluk, diğeri beceri olarak üst düzey değiller.. Alex’in önünde oynayacak futbolcu bu kadro da ancak Dia olur..
Onun Nancy’de bir ara üstlendiği uç forvet kimliği Fenerbahçe’ye devre arasına kadar kritik goller kazandırabilir.. Omuzundaki sakatlık ne kadar sürer bilemiyorum.. Ama o takıma döner dönmez ilk onbire monte edilmeli ve hücuma daha hızlı çıkılmalı.. Özer’in toparlanması bir kazanç.. Ama Kaköy seyircisi Özer’e garip bir tavır koyuyor.. Özer bunu yıkmak için çok ama çok çalışmalı.. Pas hatalarını azaltmalı.. Sezer devreye sokulmalı.. Alex’in yetensiz kaldığı anlarda tüm riski gözetip Alex’in yerine Sezer’i oynatmalı Kocaman?
Lig güzelleşiyor.. Puan kayıpları da ligin tadı tuzu.. Samsunspor’un mücadelesi, oyuncuların boş alanları akıllı kapatışı puanı getirdi..
En iyi oyuncuları ise Ertuğrul ve yüzde yüz bir golü önleyen Kenan’dı..

Haberin Devamı

Bir konu var ki yavaş yavaş Fenerbahçe için sıkıntı oluşturmaya başlıyor.. A Planı çok net bilinyor Fenerbahçe’nin..

Yazarın Tüm Yazıları