A Milliler'in maçlarının dağıtım hakkı SARAN Group'un

Güncelleme Tarihi:

A Millilerin maçlarının dağıtım hakkı SARAN Groupun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 14:08

Futbol Federasyonu, SARAN Group Firması ile (A) Milli Takım'ın 2006-2010 yıllar arasında Türkiye'de yapacağı maçların yayınlarının uluslararası dağıtımıyla ilgili anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törende, Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Levent Bıçakcı ve SARAN Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, 10 milyon dolarlık anlaşmaya imza attı.
Anlaşmayla, milli takımın 2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye'de yapacakları maçların yayın haklarının satışı tamamlandı.

10 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

Federasyonun sponsorluk gelirlerinin bir yıl içinde yüzde 73 arttığını belirten başkan Bıçakcı, Saran Group ile 10 milyon dolar değerinde anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Bu bedele saha içi reklamlarının dahil olmadığını kaydeden Bıçakcı, “Bu bedelin, 2002-2006 döneminde saha içi reklamları dahil olmak üzere 4 milyon dolarda kaldığını anımsarsak, yapılan çalışmanın önemi daha net ortaya çıkar” dedi.
Sadettin Saran'ın bu bedele çıkarak Türk sporuna eşsiz bir katkı yaptığını savunan Bıçakcı, bir önceki dönemde toplamda 8 milyon 750 bin dolardan alıcı bulan yayın haklarının, kendi dönemlerinde 20 milyon 550 bin dolara çıktığını ifade ederek, “12 milyon dolarlık fark bile Bıçakcı yönetiminin Türk futboluna sağladığı bir mücevherdir” dedi.

En büyük başarılarının kurumsallaşma, futbol ekonomisini sağlam temellere oturtma ve hesap verilebilir dürüst bir sistem yaratma yolunda attıkları dev adımlar olduğunu anlatan Levent Bıçakçı, “Bu bir kentin altyapısına yapılan yatırım gibidir. Bunu görmek ve değerlendirmek için akıl ve gönül zenginliği ile bakmak gerekir. Maçlarda sadece golleri görmeye alışmış bir gözle bakarsanız, tabii ki başarı öykümüzü göremezsiniz” şeklinde konuştu.

Sadettin Saran ise yaptığı konuşmada, 8-9 aylık bir süreçte stresli bir çalışmanın sonucu olarak milli takım ve federasyon için hayırlı bir anlaşmaya imza attıklarını ifade ederek, “Temennimiz, milli takımın ileride çok daha başarılı olması. 27 Ocak'ta yapılacak kuralardan önce bu imzanın atılması da federasyonun büyük bir başarısıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!