A Milli Takım'da gündem Messina

Güncelleme Tarihi:

A Milli Takımda gündem Messina
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 17:16

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda antrenör arayışları tüm hızıyla devam ederken en fazla ön plana çıkan isim Rus ekibi CSKA Moskova'nın başındaki Ettore Messina oldu...

Milli takımdaki başarılarına Eurobasket 2013'e de takımın katılımını sağlayarak bir başarı daha ekleyen Karadağlı antrenör Bogdan Tanjevic, antrenörlük kariyerini, Eurobasket Elemeleri sonrasında tamamladı. Karadağlı hocanın gidişinden sonra da en büyük soru takımın başına kimin geçeceği oldu.

Aralık ayındaki TSYD seminerinde konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, "Gündemimizde 6 kişilik bir liste var, önceliğimiz yabancı" demişti.

TBF'nin gündemindeki 6 kişilik listenin 3'ü Türk, 3'ü ise yabancı... Türk isimler: Ergin Ataman(Galatasaray), Oktay Mahmuti(Anadolu Efes) ve Erman Kunter(Beşiktaş)... Yabancılar ise; Ettore Messina(CSKA Moskova), Ivkovic(Sırbistan Milli Takımı) ve Obradovic(Takım çalıştırmıyor)

GÜNDEM MESSINA

Bu başarılı isimler arasında en çok ön plana çıkan isim CSKA Moskova'nın başındaki Messina. TBF, tecrübeli çalıştırıcıya Eurobasket 2013 Elemeleri öncesinde de teklifte bulundu ancak Messina, Rus ekibi CSKA Moskova'ya gitti. Messina'nın alternatifi olan yabancı isimler ise Ivkovic ve Obradovic...

"GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, konu ile ilgili olarak Hürriyet'e şunları söyledi: "Başkanın söylediği gibi 6 isim gündemde. Tabii ki 1 numaralısı Messina anck henüz bitmiş bir şey yok. Görüşmeler devam ediyor, ortada küçük pürüzler var.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Ettore Messina'nın kariyeri sayısız başarıyla dolu... Çalıştırdığı takımlara Euroleague'de 7 kez Final-Four oynatan İtalyan koç, dördünde kupayı kaldırdı. İki kez de Euroleague’de yılın koçu ödülüne layık görülen Messina, geçen sezon NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ta Mike Brown'un yardımcılığını yapmıştı.

KİMİN ŞANSI NE KADAR?

ETTORE MESSİNA: Yüzde 40
OBRADOVIC: Yüzde 20
DUSAN IVKOVIC: Yüzde 10
OKTAY MAHMUTİ: Yüzde 15
ERMAN KUNTER: Yüzde 10
ERGİN ATAMAN: Yüzde 5
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!