A Milli Kadın Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına eksik başladı

Güncelleme Tarihi:

A Milli Kadın Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına eksik başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 12:21

A Milli Kadın Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına eksik başladı

Haberin Devamı

Ekrem Memnun : ''En büyük hedefimiz altın madalya''

16-25 Haziran tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Avrupa Şampiyonasına katılacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı hazırlıklarına bu sabah başladı.
Henüz liglerin devam etmesinden dolayı oldukça eksik bir kadro ile ile çalışmalara başlayan Milli Takım sadece 6 oyuncu ile antrenman yaptı. İlk etap hazırlıklarını 17 Mayıs'a kadar İstanbul'da sürdürecek olan Milliler ikinci etap kampını 17 - 28  Mayıs tarihlerinde Slovenya'da gerçekleştirecek. Slovenya'da hazırlık maçları oynayacak olan A Milli Kadın Basketçiler sonrasında İstanbul'da hazırlıklarını tamamlayıp şampiyona için 14 Haziran'da Çek Cumhuriyeti'ne gidecek.
EKREM MEMNUN : ''EN BÜYÜK HEDEFİMİZ ALTIN MADALYA''
Baş antrenör Ekrem Memnun hazırlık aşamasında eksik olmalarının dezavantaj olduğunu belirtirken Avrupa şampiyonasındaki öncelikli hedeflerinin altın madalya olacağını ifade etti.
Ekrem Memnun ''"Çok önem verdiğimiz bir turnuvaya gideceğiz. Ciddi hedeflerimiz var. Biliyorsunuz Avrupa kupalarından dolayı lig uzadı. Ama hiçbir ülkenin 4 takımı kupada yarı final oynamadı. 4 Türk takımı EuroCup'ta yarı final oynadı ve kupa ülkemizde kaldı. Türk basketbolu adına çok gurur verici bir sezon geçirdik. Ama bu gurur verici sezon Milli Takım hazırlık sürecini kısalttı. Çünkü ligimiz uzadı. Dolayısıyla maçları hala devam eden arkadaşlarımız var. Maçları bitmiş olan bazı arkadaşlarımızın da sakatlık sorunları var. Çok ağır bir sezon oynandı. Maçları biten ve tedavisini tamamlayan arkadaşlarımız ileride aramıza katılacak.Ama ligin gidişatına bakılırsa önemli oyuncularımızın büyük bir kısmı hazırlık karşılaşmalarında da olamayacak.İlk olmazsa olmaz hedefimiz Dünya Kupası'na katılabilecek dereceyi almak.Ondan sonra gün gün değerlendireceğiz. Tabii ki en büyük hedefimiz Avrupa Şampiyonası'nı altın madalya ile bitirmek. Kolay bir görev değil ama takımımıza çok güveniyoruz. Geçmişi başarılarla dolu ve tecrübeli bir takımımız var. Yavaş yavaş bir yenilenme yapıyoruz. Eski arkadaşlarla yenileri harmanlayıp öyle oynama planımız var. Türk basketbol geçmişine yakışır bir kadroyla sahaya çıkacağız. Zaten zamanında herkesin gönlünü fethetmiş bir takım. Tekrar aynı görevi aynı başarıyla yerine getireceğiz" diye konuştu.
A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Simay Karaman, Hülya Çoklar ve İlayda Güner  ise Avrupa Şampiyonasına iyi hazırlanıp altın madalya almak için çalışacaklarını belirttiler.

Görüntü Dökümü: 
-Ekrem Memnun açıklama
-Simay ,Hülya, İlayda açıklama 
-Antrenman detay


ALİ DANAŞ -İSTANBUL -DHA
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!