96 gazeteci yeni yıla parmaklıklar arkasında girecek

Güncelleme Tarihi:

96 gazeteci yeni yıla parmaklıklar arkasında girecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 00:00

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi avukat Turgut Kazan ile birlikte Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan bir kadın gazeteciyi ziyaret etti. Birgit, 96 gazetecinin yeni yıla parmaklıklar arkasında gireceğini belirtti.

BASIN Konseyi Başkanı Orhan Birgit, KCK operasyonunda tutuklanan gazeteci Zeynep Kuray’ı ziyaret etti. Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi avukat Turgut Kazan ile Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gelen Birgit, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 96 gazetecinin yeni yıla demir parmaklıklar arkasında gireceğini söyledi. Meslek örgütü olarak yetişebildikleri ölçüde tutuklu gazetecilerin sorunlarını dinleyip onların acılarını dindirmek ve bir sıcaklık yaratmak amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Birgit, KCK operasyonundan tutuklu Birgün Gazetesi muhabiri Zeynep Kuray ile bir süre görüştü.
Daracık hücrede tek
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Ergenekon kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ile halen Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Hastanesi’nde tedavi gören milletvekili Mehmet Haberal’ı ziyaret etti. Ziyaretle ilgili yazılı bir açıklama yapan Sapan, şöyle dedi: “Mehmet Haberal’ın tedavi gördüğü hastanenin tutuklu odası ilkel şartlara sahip. Ciddi rahatsızlıkları olan, kalp hastası Haberal’ın, odasındaki acil çağrı zili düğmesine basabilmesi için yatağından kalkıp ayakucuna kadar yürümesi gerekiyor. Olası bir kalp krizinde demir parmaklıklar arkasındaki Mehmet Haberal’ın durumu ne olacak? Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’lilerin hangisi Mustafa Balbay gibi bir yıl daracık hücrede tek başına kalabilir?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!