93’üncü yıl ateşi

Güncelleme Tarihi:

93’üncü yıl ateşi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 16:02

Ankara’nın başkent oluşunun 93’üncü yılı kutlamalarında, ateş etrafında sinsin oynayan seymenlere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da eşlik etti.

Haberin Devamı

Ankara’nın başkent oluşunun 93’üncü gurur yılı kutlamaları kapsamında, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği işbirliğinde özel bir gece düzenlendi. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki gece, geleneksel sinsin oyunu ile başladı. Merkez önünde yakılan dev ateş etrafında sinsin oynayan seymenlere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Etkinliğe Ankara Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin katıldı.

93’üncü yıl ateşi

ANKARA ORTAK PAYDAMIZ

Ankara’nın hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil ettiğine vurgu yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ankara hem Kurtuluş Savaşı’nın merkez karargâhı hem de yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olmuştur. Bu özelliği ile farklı bir başkent sorumluluğu yüklenen Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalbinde de bambaşka bir yere sahip olmuştur. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için misakı milli sınırlarındaki her karış vatan toprağı kutsaldır ancak nerede olursak olalım hepimiz için Başkentimiz Ankara ortak paydamız, hepimizin kalbinin attığı, milli iradenin başkenti, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ebedi istirahatgahının bulunduğu kutsal merkezimizdir. Sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKENT ÖZELLİĞİ YIPRANIYOR

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan da Atatürk’ün en önemli iki projesinin Cumhuriyet ve Başkent Ankara olduğuna işaret ederek, “Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara ayrılmaz bir bütündür. Ankara bir Atatürk şehridir. Ankara cumhuriyetin kalbidir. Atatürk’ü korurken, Cumhuriyeti korurken aynı zamanda Ankara’yı da aynı değerde korumamız gerekiyor. Fakat Ankara’ya baktığımızda son zamanlarda önemli ölçüde kimliğinin, tarihi değerinin, başkent olma özelliğinin yıprandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

93’üncü yıl ateşi

Haberin Devamı

‘ANKARA’YA DEĞER KATANLAR’ PLAKETİ

Gecede Şef Ali Abacı yönetimindeki Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu Başkent’e ait şarkı ve türküleri seymenlerin ve bacıerenlerin gösterisi eşliğinde katılımcılara sundu. Törende ayrıca birçok alanda kurum ve kişilere ‘Ankara’ya Değer Katanlar’ plaketi takdim edildi. Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül de gecede plaket alanlar arasındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!