91 yıllık Hasan Karamehmet ilkokulu onarılacak

Güncelleme Tarihi:

91 yıllık Hasan Karamehmet ilkokulu onarılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:06

91 yıllık Hasan Karamehmet ilkokulu onarılacak

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),(DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde, 91 yıllık Hasan Karamehmet İlkokulu binasının onarılması için adım atıldı.
Hasan Karamehmet İlkokulu Müdürü Yusuf Yalçınkaya'yı ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül ve beraberindeki heyet, eski okul olarak bilinen ancak teknik açıdan güçlendirilmesi gerektiği için birkaç yıldır kullanılmayan binada incelemelerde bulundu. Okul hakkında bilgi alan Başkan Gül, "Bu güzide okulumuz İsmetpaşa, Şehit Mustafa, Caminur, Gözlükule, Duatepe ve Girne mahallelerinden kayıt alarak eğitim ve öğretim vermektedir. Söz konusu 6 mahallede başka okul bulunmamaktadır. B Blok olarak nitelenen ve yaklaşık 4-5 yıldır kullanılmayan bina 2002 yılında eğitim öğretime açılmış olup, 2013 yılının Aralık ayına kadar 2 bina ile eğitim ve öğretim verilmekteyken, B Blokun tavanının çökmesi nedeniyle eğitim ve öğretime kapatılmıştır" dedi.
YENİDEN HİZMETE AÇILACAK
Kapatılan okul binasının faaliyetteyken tekli eğitimin yapıldığını, ancak daha sonra ikili eğitime geçildiğini vurgulayan Gül, "Binanın onarılarak güçlendirilmesi ve yeniden eğitim öğretime açılarak yeniden tekli eğitime geçilmesi için girişimlerde bulunacağız. B blokta depreme karşı dayanıklılık performansı incelemesi yapıldı. Değerlendirme sonucu binanın ekonomik ve teknik açıdan güçlendirme çalışmasının yapılması uygun görüldüğü takdirde yeniden eğitim ve öğretime açılması mümkün olacak. Okulumuzun tekli eğitime geçmesi ve kullanılmayan bloğunun aktif hale getirilmesi için onarıma ihtiyaç var. Hazırlanan teknik raporları ve binanın onarılarak güçlendirilmesi için konuyu bir dosya halinde milletvekillerimiz ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'a ileteceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!