900 imzalı hayalet

Güncelleme Tarihi:

900 imzalı hayalet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 21:26

‘Kongredeki hayalet’ dediğimde, aklınıza Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geldiğini biliyorum. Ama benim kastım o değil. Benim hayaletim, 1445 delegeden 900’ünden bizzat toplanmış imzalar...

Haberin Devamı

Binali Yıldırım’ın kongrede genel başkan adaylığı konusunda nabız yoklamasıyla başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem kongreye hem de yeni MKYK’ya damgasını vurmasıyla sonuçlanan planda, atlanan en önemli ayrıntı, 900 kongre delegesinden tek tek imza alınmasıdır. Üstelik de partide bakanlık ve yöneticilik yapmış ünlü isimlerin imzasıyla başlayan bir hayalet listeden söz ediyorum.

900 imzalı hayalet
Teröre: Çakallar çıktı, Muhalefete: %60 şer bloku

İHTİYAÇ DURUMUNDA


O 900 imzanın işinin bittiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Üstelik bu listenin üzerinde herhangi bir ismin genel başkan adaylığı da yazmıyor. Yani çok amaçlı kullanıma açık. Demokles’in Kılıcı gibi partinin yeni yönetiminin tepesinde sallanacak olan bu imzalar ‘ihtiyaç durumunda’ devreye sokulacak. Eğer Saray’ın planı amaçlandığı gibi gitmezse, partinin seçimlerden sonra olağanüstü kongreye gitmesi de şaşırtıcı olmayacak.
Ani Saray operasyonunun nedenleri çok açık.
1- Saray’ın yaptırdığı son ankette partinin oylarında yaşanan düşüşü durdurma umudu;
2- Ahmet Davutoğlu’na ikinci adamlığı hatırlatmak;
3- Abdullah Gül’ün partideki hayaletinden kurtulmak. Oluşacak yeni MKYK ve seçilecek parti yönetimi bu açıdan çok önemli.

Haberin Devamı

900 imzalı hayalet
Operasyon olmamış gibi

TEK KİŞİLİK OYUN


Planın ikinci ayağı, kasımda yapılacak seçimlerde AK Parti milletvekili listeleri olacak. 7 Haziran seçimlerinde birkaç ilde sınırlı sayıda isme müdahale eden Erdoğan, bu kez listelere bir gün önceden değil, bir hafta önceden müdahale edecek. Ayrıca listelerin değiştirilmeden YSK’ya verilmesini de takip edecek.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisini Saray’da daha güvende hissetmek istiyor. Çünkü Erdoğan partisini teslim ettiği yönetimin kendisine yeterince sahip çıkmayacağı endişesi yaşıyor. Erdoğan, kendisini daha güçlü savunacak, hükümette alınan kararlara dahil edecek bir yapıyı oluşturma konusunda plan yapıyor. Bu plan işler mi bilemem... Siyaseti yakından izleyen gazeteciler, ‘senaryolara’ çok alışıktır. Ancak bu planı senaryodan daha canlı kanlı yapan şey, dosyada bekleyen 900 imza... Tek kişilik bir oyun bu...

900 imzalı hayalet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!