13.1 milyon seçmenden 31.108’inin oyunu aldılar

Güncelleme Tarihi:

13.1 milyon seçmenden 31.108’inin oyunu aldılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 10:20

Türkiye kökenlilerin kurduğu partiler BIG ile AD Demokraten, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) seçimlerinde varlık gösteremedi. 900 bin civarında Türkiye kökenlinin yaşadığı KRV’de BIG 17 bin 455 oy (yüzde 0.2), AD Demokraten 13 bin 653 oy (yüzde 0.2) oy alabildi.

Haberin Devamı

BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, seçim sonuçlarıyla ilgili, “BIG olarak biz Almanya’da yaşayan, sosyal, siyasal ve hukuken mağdur ve mahrum bırakılan tüm vatandaşların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. Yıldız, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Bu seçimlerde hak ve hukuk için, birlik ve beraberliğimiz için, kimliğimiz ve değerlerimiz için çok gayret gösteren ve mücadele eden tüm adaylarımızı, dava arkadaşlarımı, partimize destek veren gönüldaşlarımızı, ister BIG Partisinden olsun, isterse başka bir siyasi oluşumdan olsun, tüm kardeşlerimi canı gönülden kutluyor, herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Rabbim, bu çabalarınızı en iyi şekilde mükafatlandırsın. Tabii ki başarımızda en önemli katkıları olan değerli seçmenlerimize de, bugüne kadar bize vermiş oldukları destekten dolayı kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu siyasi mücadelenin öncelikli galibi şüphesiz kimlik ve değerleri için saf tutanlardır, oylarıyla duruş gösterenlerdir. Burada bizim için önemli olan başlatmış olduğumuz süreçtir ki bu da BIG Partisi’nden yana işlemektedir, sonuç kısa vadede ikinci plandadır.”

TÜRK VEKİL SAYISI SAYEMİZDE ARTTI

Haberin Devamı

“56 sene sonra Alman meclislerinde Türkiye kökenli siyasetçilerin sayısının BIG sayesinde artması göz ardı edilemez bir gerçektir. Hep birlikte önümüze bakmalıyız ve Eylül ayında gerçekleşecek federal seçimlere odaklanmalıyız. Ancak birlik olursak güçlü oluruz. Ancak o zaman kimliğimize, değerlerimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkabiliriz. Gönül isterdi ki tek siyasi güç olarak seçimlere katılalım ve gücümüzü daha net ortaya koyalım ama her şey de bir hayır vardır. Gelecek günlerde gerekli değerlendirmeler yapılır diye temenni ediyorum. BIG Partisi olarak biz Almanya’da yaşayan, sosyal, siyasal ve hukuken mağdur ve mahrum bırakılan tüm vatandaşların sesi olmaya devam edeceğiz. Toplumsal hayatın tüm alanlarında sosyal adalet, fırsat eşitliği, çoğulculuğun, çeşitli kimliklerin ve değerlerin korunması, ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadeleye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!