90 YTL’ye ’beyaz’ Müslüm Gürses

Arnavutköy’deki Eylülist’i bilen bilir.

Kaliteli müzisyenler sahne alır burada. Kendine ait bir çizgisi vardır mekanın. İşte burada bazı akşamlar Müslüm Gürses sahne alıyor. Ve Gürses’in sahne aldığı gecelere sadece Eylülist müdavimleri davet ediliyor. Tam 90 YTL karşılığında.

Bu gece de o gecelerden biri. Müslüm Gürses, "kemik" hayranlarının bakış açısıyla bir "entel barı"nda sahne alacak. Yeni şarkısında olduğu gibi, "business friend"lere seslenecek. Bu gece orada olunacak nitekim.

Ceyda Düvenci Zeta Jones

Gülriz Sururi’nin henüz annesinin karnındayken tanıştığı 30’ların meşhur "Ayşe Opereti", yenilenmiş haliyle galasını yaptı MKM’de pazartesi gecesi. En çok Hale karakterini canlandıran Ceyda Düvenci’ye bayıldım ben. Böyle uzaktan, arka koltuklardan filan görebildiğim kadarıyla "Chicago"daki Catherine Zeta Jones havası vardı üzerinde.

Kısaca Düvenci Zeta Jones; 30’lar kostümü, kısa siyah saçları ve "Hadi Babam" şarkısını söylerkenki entrikacı tavrıyla sahnenin parıldayan "hale"siydi.

Gönül Yazar ve Albert Camus

"Bir Zamanlar-2" albümünün Babylon’daki tanıtım partisine gittiğimde apar topar, sağolsun o vakte kadar olan gelişmelerden Suat (Kavukluoğlu) haberdar etti.

Gönül Yazar sahnede yine komik ve nostaljik anılarından bahsetmiş. Hatta bir ara "Ananı Camus’u" demiş, ünlü yazarın (Albert Camus) adını anılarına karıştırırarak. Galiba birine küfretmek istedi, ama sahnede olduğuna son dakikada ayıldı "taş bebek".

Bu arada partide zaman geçtikçe öğrendim ki, Nazan Şoray’ın geceye katılmama gerekçesine kimse inanmamış. Çünkü "Teyzem vefat etti" demiş Şoray. Ama kendisini yakından tanıyanlar, "Teyzesi yok ki" diyorlardı hayretler içinde.
Yazarın Tüm Yazıları