90 yıllık gurur gecesi

Güncelleme Tarihi:

90 yıllık gurur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 10:03

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED), kuruluşunun 90. yılını özel bir gece ile kutladı. Etkinliğe Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda eski bakan, üst düzey bürokrat ve kolejli katıldı.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatları ve öncülüğünde 1928 yılında hizmetlerine başlayan TED, kuruluşunun 90. yılını, Bilkent Otel’de düzenlenen gece ile kutladı. Gecenin açılış konuşmasını TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu yaptı. Pehlivanoğlu, konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün bu vatanda özgür yaşayıp dimdik durabiliyorsak bu, başta Mustafa Kemal Atatürk ve vatan için canını vermiş şehitler sayesindedir. Bugün de Mehmetçiklerimiz, bütünlüğümüzü korumak için mücadele ediyor. Milli bir kuruluş olarak bir tarihi yaşıyoruz, neredeyse bir asrı devirdik. Bu ülkeye, bu millete hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. TED bir sivil toplum örgütüdür, Türkiye’nin her tarafına yayılıp, eğitime öncülük edip, yoksul çocukların geleceğini aydınlatmak için mücadele ediyor. Parası olmayan öğrencilerin de, parası olanlar gibi iyi bir eğitim almasından yanayız.”

Haberin Devamı

EĞİTİM DEMOKRASİ İÇİN UNSURDUR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, konuşmasında eğitimde fırsat eşitliğine değindi. Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim çağında herkese kişilik ve kabiliyetlerinin en üst düzeyde geliştirilmesi için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin iletişim seviyesi yüksek, takım çalışmasına uyumlu, eleştirel ve analitik düşünceye sahip kişiler olmasını istiyoruz. Bu eğitim aynı zamanda demokrasinin gelişmesi için de bir unsurdur” şeklinde konuştu.

DANS GÖSTERİSİ VE OPERA DİNLETİSİ

Gecede TED Koleji öğrencileri, vals gösterisi sundu. Minik dansçıların gösterisi büyük beğeni kazandı. Ardından Kolej öğretmenleri, Zeybek oynadı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tenor Murat Karahan da, ilkokuldan lise sona kadar TED’li olduğunu ve bunun büyük faydalarını gördüğünü belirtti. Karahan, daha sonra mini bir dinleti sundu. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı geceye AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eski Milli Eğitim Bakanı ve Nabi Avcı, Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eski Ekonomi Bakanı ve Ankara Milletvekili Ali Babacan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ATO Başkanı Gürsel Baran gibi isimler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!