90’lık dede by-pass oldu

Güncelleme Tarihi:

90’lık dede by-pass oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2004 02:10

Birçok hastanenin, ‘Yaşlı olduğu için çok riskli, masada kalır’ diyerek anjiyo yapmaya bile cesaret edemediği 1914 doğumlu İrfan Erbaşı’ya, SSK Ankara Etlik İhtisas Hastanesi’nde by-pass ameliyatı yapıldı.

Operatör Dr. Mesut Özcan’ın yaptığı ameliyattan sonra ‘yeniden doğduğunu’ bildiren İrfan Dede, daha uzun yıllar yaşamaya kararlı olduğunu söyledi.

‘DALYA demeye az kaldı’ diyen 90’lık İrfan Erbaşı, bir süre önce üşütüp zatürreeye yakalandığını ve bir ay boyunca, Sağlık Bakanlığı Ankara Göğüs Hastalıkları (Sanatoryum) Hastanesi’nde tedavi gördüğünü söyledi. Hekimlerin, ‘Kalp atışlarında dengesizlik var. Mutlaka kardiyoloji görsün’ öğüdüne uyarak, SSK’ya başvurduğunu anlatan İrfan Erbaşı, kendisinden kalp ve damarlarının röntgeninin yani anjiyosunun istendiğini bidirdi.

Ancak, anjiyo için Ankara’daki bir özel hastaneye gittiğinde doktorlar, muayeneden sonra, ‘Çok yaşlı olduğu için çok riskli, masada kalır’ diyerek, anjiyo yapmayı reddettiler ve ‘İlaçla yaşa’ diyerek geri gönderdiler. Kalp-damar sorunundan kaynaklanan nefes darlığı sıkıntısı giderek artan Erbaşı, yeniden doktora başvurdu. Özel Çankaya Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Vefalı anjiyo uyguladı.

Anjiyoda üç ana damarında tıkanıklık saptanan Erbaşı’ya, Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut Özcan, SSK Etlik İhtisas Hastanesi’nde ameliyat önerdi. Başlangıçta, ‘Ben ameliyat olmam’ diyen Erbaşı, ailesi ve doktorunun telkiniyle buna razı oldu.

Ameliyata giderken hiç korkmadığını belirten Erbaşı, ‘Bayrama gider gibi gittik. Ciddi hiçbir sıkıntı çekmedim’ dedi. Başarılı bir açık by-pass ameliyatıyla tıkalı üç damarı yenilenen Erbaşı, ‘Şimdi sıfır kilometreyim. İnşallah daha uzun yıllar yaşayacağım ve 100 yaşında dalya diyeceğim. Kolesterolüm de normal, sağlığım da yerinde. Gözümde bir problem yaşamıştım, katarakt ameliyatı oldum. Gözlerim de iyi’ dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mesut Özcan, ‘İrfan dedem, yaşama sevinci dolu. Daha uzun yıllar çok rahat yaşayabilir. Çünkü, şu an için ciddi hiçbir sağlık sorunu yok’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!