90 biniş dönemi bitti

Güncelleme Tarihi:

90 biniş dönemi bitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 14:28

Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nde görev yapan memurlara verilen 90 binişlik Ankarakart’larla ilgili önemli bir düzenleme yaptı.

Haberin Devamı

Daha önce manyetik kartlara her ay yüklenen 90 biniş yerine artık personelin kullandığı bakiyeye bakılarak bu rakam bir sonrami ay 90’a tamamlanacak. Örneğin bir memur bu ay içinde 50 kere biniş yaptıysa o memura önümüzdeki ay için 40 biniş hakkı verilerek bakiye 90’a tamamlanacak. Daha önce memurlara her ay verilen 90 biniş, kullanılmadığında bazı Ankarakart’larda çok yüksek bakiyeler birikiyordu. Düzenlemenin geçtiğimiz günlerde açıklanan Ankarakart’lar arasında bakiye transferi yapılabilme uygulamasından sonra gelmesi de dikkat çekti. Konuya ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu, bu ay ki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve MHP’nin ret, AK Parti’nin evet oyu kullanmasının ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP: HAK GASPI VAR

Yeni düzenlemenin hak gaspı olduğunu savunan Hukuk ve Tarifeler Komisyonu üyesi CHP’li Haydar Demir, “Burada çalışanlara yapılan ulaşım yardımlarının geri alınması söz konusu. Oysa daha önce 90 biniş verilen hak. Bu kadar kullanmayanlar açısından geri alınacak. Yapılan bu düzenlemeyle çalışanların bazılarına açıkça haksızlık yapılıyor. Açık bir hak gaspı var. Mustafa Bey (Mustafa Tuna) göreve geldikten sonra memurlara ilk kez haksız bir uygulama yapmış oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!