9 polis tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

9 polis tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 22:45

Gazeteci Haydar Meriç’in öldürülmesine ilişkin İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 9 polis tutuklandı.

Haberin Devamı

Tutuklama kararında Haydar Meriç’in, Fethullah Gülen hakkında sansasyonel bir açıklama yapacağı duyulunca şüpheliler tarafından evine böcek konulduğu, bilgisayarından imaj alındığı belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen şüphelilerden İ.Ş., ‘kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’, ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’, ‘tasarlayarak bir suçu gizleme, başka bir suçun delillerini gizleme ya da yakalanmamak için öldürme’, şüphelilerden İ.O., İ.G., M.D., E.U., A.A., K.K. ve A.K.’ silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘kamu görevlisinin resmi belge sahteciliği’, B. M. ise ‘cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklandı.

Haberin Devamı

6 kişi serbest bırakıldı.  Kararda, Haydar Meriç’in, Fethullah Gülen’in özel hayatına ilişkin sansasyonel bir açıklama yapacağının duyulması üzerine şüpheli İ.G., İ.O., İ.Ş., tarafından hakkında rapor oluşturularak gerçeğe aykırı olarak DHKP/C üyeliği gerekçesiyle istihbari dinleme başlatıldığı belirtildi. Şüpheli İ. Ş.’nin konuyu Ankara Daire Başkanlığı ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan şüpheliler M.D. ve A. K. ile yakalanamayan E. Ç. ve S. K.’nın birlikte Kırklareli’ne gittiği anlatıldı. E. U., K.K. ve A.A.’nın da İstanbul’dan Kırklareli’ne gittikleri ifade edildi. Şüphelilerin Meriç’in işyerinde arama yaptıkları, bilgisayarından imaj aldıkları, işyerine böcek koydukları öne sürüldü. 

10 GÜN SONRA KAYBOLDU

Bu çalışma esnasında Meriç’i fiziki ve teknik olarak takip ettikleri, telefonlarını baz veremeyecek konuma getirdikleri, görüntü vermemek için çevredeki kamera kablolarını kestikleri iddia edildi. Genel arama adı altında Haydar Meriç’in el çantasını aradıkları, yaklaşık 10 gün sonra Haydar Meriç’in kaybolduğu belirtildi.  Haydar Meriç’in, ‘FETÖ-PDY’ örgütünün lideri Fetullah Gülen hakkındaki iddialarının bu denli önemsenip İstanbul, Ankara ve Kırklareli istihbaratında hummalı bir çalışmaya girilmesi, çelişkili beyanlar ve bazı şüphelilerin sorulara “Hatırlamıyorum” diye yanıt vermesinin, şüphelilerin örgütsel amaçla hareket ettiğine yönelik kuvvetli suç şüphesi oluşturduğu kaydedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!