9 kişinin öldürüldüğü olayda çember daralıyor

Güncelleme Tarihi:

9 kişinin öldürüldüğü olayda çember daralıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 09:55

Gaziantep’te 5 gün önce yaşanan ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayet olayının firarda olan zanlısı Yusuf Taş’ın bulunması için güvenlik güçleri seferberlik ilan etmiş durumda.

Haberin Devamı

Katil zanlısı Yusuf Taş’ın önce ayrılma aşamasında olduğu eşi Tuğba Taş’ı, daha sonra ise kendi akrabaları olmak üzere toplam 9 kişiyi öldürdüğü iddia ediliyor. Cinayetler sonrası kayıplara karışan zanlı, 6 gündür güvenlik güçlerinin tüm çabalarına rağmen bulunamadı. 

9 kişinin öldürüldüğü olayda çember daralıyor

Güvenlik güçleri katil zanlısı Yusuf Taş’ın bulunması için hakkında aranma emri çıkarılarak tüm yurttaki il emniyet müdürlüklerine fotoğraf ve bilgilerini gönderdi. Gaziantep'teki kent merkezlerine giriş ve çıkışta emniyet güçleri, kırsalda ise jandarma ekiplerinin yol kontrollerinde şüpheli şahısların kimlik kontrolü yapılırken, araçlar ve bagajları da didik didik aranıyor. İl merkezindeki bütün güvenlik ve MOBESE kameraları detaylı olarak incelenirken, cinayet zanlısı Yusuf Taş’ın etrafındaki çember iyice daralıyor.

Haberin Devamı

9 kişinin öldürüldüğü olayda çember daralıyor

Öte yandan, zanlının bulunması için olayın gerçekleştiği Gaziantep'in yanı sıra bağlantılı olduğu İstanbul ve Antalya gibi illerde de soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Zanlının Suriye'ye gitmesi ihtimaline karşılık, sınır birlikleri de alarma geçirildi. Suriye sınırındaki Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa gibi illerinin birçok noktalarında kurulan uygulama noktaları ile zanlının bulunması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

9 kişinin öldürüldüğü olayda çember daralıyor

9 KİŞİNİN KATİLİ HER YERDE ARANIYOR

Birçok noktaya operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, Yusuf Taş’ın gidebileceği her yeri didik didik arıyor.

9 kişinin öldürüldüğü olayda çember daralıyor

Herkesi şoke eden cinayetlerin ardından Yusuf Taş’a ulaşmak için, polis ve jandarmadan oluşan özel bir ekip kuruldu. Tehdit edilen yakınlarını koruma altına alan özel ekip, Yusuf Taş’ın iletişim kurduğu, telefonla konuştuğu veya tanıdığı herkesin bilgisine başvurdu, gidebileceği güzergahlardaki kameraları inceledi ancak herhangi bir sonuca ulaşamadı.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin peşine düşmesinin ardından telefon kullanmayan Yusuf Taş’ın, Suriye’ye kaçma ihtimaline karşı sınır birlikleri de alarm durumuna geçirildi.

Öte yandan Yusuf Taş’ın ilk olarak gittiği ve 4 kişiyi öldürdüğü Düztepe Mahallesi’ndeki evde yaralanan ölen eşinin teyzesi Şenel Çakmak’ın çocukları 15 yaşındaki Melisa ile 11 yaşındaki Mehmet Can Çakmak kardeşlerin tedavisine ise yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!