9.5 numara

BİRİ Avrupa, diğeri iç saha mağduru iki renktaş karşı karşıya. Beşiktaş teselli, Manisa üç puan arıyor. Havanın soğukluğundan olsa gerek maça ilgi az. Manisa Tarzanı bile maça gelmemiş. Muhtemelen mağarasında plazmasından bu maçı seyrediyor. Şanslı bu Tarzan. Vestel teknolojiyi ayağına kadar getirmiş.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın oyun anlayışı aynı. Dörtlü defansın önünde Panzerler Fink ve Ernst, onların önünde de Nihat, Tello, Ekrem serbest. Bobo yine önde tek. Toraman iyi ki maskesiz çıkmış sahaya. Görüş zaiyesi açık. İlk iki kornere de vuruyor kafayı. Biri direğe, öbürü kaleciye. Karşılıklı şutlar aut ve korner oluyor. Gol yok, derken Bobo, “Şuta gerek yok verin pası” diyor. Muhteşem bir top konrtolü ve harika bir ayak dışı plase. İşte gol.
Manisa’nın pes etmeye niyeti yok. Ligin en az gol yiyen takımı bir sürü kalabalık içerisinde Kalabane’nin kafasıyla beraberliği sağlıyor. Ekrem’in iki kere soldan geliştirdiği ataklarda topların ikisi de Nihat’a gol pası. Ama Nihat, Beşiktaş taraftarının sabrını zorlamakta kararlı. Kovacevic, hala futbolu bırakmadıysa transfer edelim de bir 9.5 numaramız olsun. Belki Nihat, Kovacevic’le Real Sociedad’daki günlerine geri döner.

Haberin Devamı

Yiğit Mehmetçikler

TELLO, etkili ara pasları ve ortalar yapıyor. Ekrem’in de ofansta katkısı dikkat çekici. Ancak Nihat ile birlikte bu üçlü, Fink ve Ernst’i defansif anlamda yalnız bırakınca orta saha hakimiyeti Manisaspor’a geçiyor.
İkinci yarıda Manisa’nın atakları daha etkili. Orta sahalarında Yiğit tam bir mücadele adamı. Mehmetçiklerden Nas, çalışkan, Güven de topla oldukça iyi. Sağ kanatta etkisiz kalan Güven’in yerine oyuna giren Yiğit İsmail, yetenekli bir oyuncu. Ayağının tozu ile attığı frikikle Beşiktaşlıların yüreğini ağzına getiriyor.
Isaac’ın Sivok ve Ferrari’yi yıpratma çabaları Joshua’nın da dikkati çeken driplingleri var. Ancak galibiyet golü gelmiyor.

Yine iyi olan Rüştü

İSMAİL Köybaşı’nın defansif anlamda kendini geliştirmesi şart. Ofansif katkısını da bu maçta göremedik. Rüştü, Beşiktaş’ın en iyisi. Manisa’da da dikkat çeken isimler, Kalabane ve Joshua. Çeyrekten, 10.5’tan vazgeçip, tam alsak şu oyuncuları da transferde piyango bir kere de Beşiktaş’a
vursa.

Yazarın Tüm Yazıları