87 milyonluk protokol

Güncelleme Tarihi:

87 milyonluk protokol
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:49

Büyükşehir Belediyesi İl Özel İdare’den kalan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ödenmesi gereken 87 milyon 419 bin TL’lik borç tutarına karşılık Ankara’daki bazı okulların inşaat, bakım ve onarım işlerini yapacak. Bu kapsamda Büyükşehir ile Valilik arasında protokol imzalanacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdaresi’ni devralan Büyükşehir Belediyesi, bu devirden kalan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ödemesi gereken 87 milyon 419 bin TL’lik borç tutarına karşılık Ankara’daki bazı okulların inşaat, bakım ve onarım işlerini yapacak. Bu kapsamda Ankara Valiliği ile Büyükşehir arasında protokol imzalanmasına ilişkin Başkanlık Yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün görüşüldü.

EĞİTİM ÖDENEĞİ ALT YAPIYA GİTTİ

Başkanlık Yazısı’nda geçmişte Ankara’daki eğitim kurumlarının inşaat ödeneklerine ait 51 milyon 440 bin liralık tutarın İl Özel İdaresi’nin alt yapı işleri için kullanıldığı belirtildi. İhalesi yapılan eğitim kurumlarının zamanında bitirilebilmesi için 51 milyon 440 bin liranın yanı sıra yatırım harcamaları olan 35 milyon 379 bin liralık tutarın da Büyükşehir Belediyesi’nce Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ödenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Toplam tutarı 87 milyon 419 bin TL olan borca karşılık okulların inşaat, bakım ve onarım işlerinin Büyükşehir’in ilgili birimlerince yapılması için Ankara Valiliği ile protokol imzalanmasına ilişkin talep, oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

AMPUTE MİLLİ TAKIMA PARA ÖDÜLÜ

Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca Avrupa şampiyonu olan Ampute Mili Takımı oyuncularına ve teknik heyete de para ödülü verilmesini kararlaştırdı. Oy birliğiyle alınan karara göre 13 futbolcu ve baş antrenöre kişi başı 200 bin, yardımcı antrenörlere de kişi başı 50 bin TL para ödülü verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan Meclis üyeleri Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda eğitim için kullanılmak üzere bir itfaiye aracını Çorum Osmancık Belediye Başkanlığı’na bir adet minibüsün bedelsiz verilmesini de oy birliğiyle kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!