87

Cumhuriyetimizin 87. yılı kutlu, mutlu ve daim olsun. Nice nice 87' lere.

Bayram günü oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçında  organ bağışı ile ilgili pankarta onay verenlere hayret ediyorum. Bu organ bağışına karşı olduğum için değil kimse yanlış anlamasın ama Cumhuriyet organ bağışından daha da önemlidir. Taksimde yapılan saldırıyı kınıyor, terör örgütünü lanetliyorum.
 
Bu gündem konularından sonra gelelim Beşiktaş - Sivasspor maçına. İlk yarı sahada harika bir Beşiktaş, ikinci yarıda ise tel tel dökülen rezalet bir Beşiktaş. 5. Dakikada Bobo ve 22. Necip ile kara kartal durumu 2-0' a getirdi ve ilk yarı bu skorla bitti. Holosko ve Tabata ilk yarı tüm topları ezdiler. Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belli olur, öylede oldu. Rıza Çalımbay orta sahasını ileriye çıkartınca Beşiktaş' ın orta sahası düştü. Topu ayağında tutabilecek, adam eksiltecek biri olmadığından (Özellikle Guti çıktıktan sonra) Sivasspor hakimiyeti ele geçirdi.
 
Kara kartal 2. devrede sadece Nihat' la gol pozisyonuna girebildi. Oda sağolsun kalecinin ayağına vurdu topu. Sivasspor paniklemeyip, topu doldur boşalt yapmayıp ve olgun atak gerçekleştirseydi, İstanbul' dan puan veya puanlarla dönebilirdi. Maçın son saniyelerinde kale direğinden dönen topla Beşiktaş seyircisi derin bir nefes aldı.
 
Beşiktaş seyiricisi acaba bu sezon rahat bir maç izleyemeyecek mi ? Bu nasıl bir çile, nasıl bir azdırap. Tüm Beşiktaş yazarları bu sistemin yanlış olduğunu yazarken futbolu hiçmi bilmiyorlar. Schuster hiç medyayı takip etmiyormu. Çok çile çeker bu sene takımda, taraftarda.
 
Deli İbrahim' e helal olsun. Diğer arkadaşlarına örnek olsun. Adam o yaşında sahada harikalar yaratıyor. En fazla maçı isteyen adam Üzülmez. Hakkıda, çünkü ondan fazla mücadele eden yok. Holosko' yu dün gece seyredenler acaba bugün ne düşünüyorlardır. Bu adam kanatlarda oynayamaz, kapalı defans yapan takımlara karşı oynayamaz, forvet olmaz ve forvet arkasında oynamaz. Eee biz bu Holosko' yu kaledemi oynatacağız.
 
Quaresma ve Ekrem' in dönüşü ile sanırım Beşiktaş kanatlanacak. Formunda olmadığı zaman Hilbert sahada ölü gibi. Dün iki kanadın da çalışmadığı bir maçta Beşiktaş 3 puan aldı. Her zaman papaz pilav yemez. Ligin en zayıf takımınlarından biri olan Sivasspor karşısında alınan bu korkunç galibiyet, ilerisi için malesef bize ışık tutmuyor.
 
Guti ile Keita arasında yaşanan ve Guti' nin sarı kart gördüğü pozisyonda, yan hakem pozisyonda ne gördü çok merak ediyorum. Guti' nin yaptığı sarı ise Keita' nınki kırmızı karttır. Emeğe hırsızlık yapıyor, centilmenlikle yakından uzaktan alakası yok. Bu Keita' lar neden hep böylemidir anlamam. Guti' nin gülüşü hafızamdan asla silinmeyecek.
Yazarın Tüm Yazıları