86 yaşında ameliyat masasına yattı

Güncelleme Tarihi:

86 yaşında ameliyat masasına yattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 19:00

86 yaşında ameliyat masasına yattı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 86 yaşındaki emekli Mehmet Sönmez, ameliyat masasına yatarak iki günde iki kez ameliyat masasına yattı. Anevrizma ameliyatı yapılan Sönmez, ameliyat sonrası bir hafta gözetimde tutulduktan sonra taburcu edildi.

Denizli'de yaşayan 86 yaşındaki Mehmet Sönmez, kalp rahatsızlığı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Kalp Damar Cerrahisi öğretim üyesi Prof. Dr. Bilgin Emrecan tarafından yapılan tetkikler sonucu Sönmez'in göğüs kafesi ve karın bölgesini birleştiren bölgede aort damarında kese şeklinde 7 santimetrelik genişleme (sakküler anevrizma) tespit edildi. Doktorlar Sönmez'le konuşarak ameliyat hakkında bilgi verdi. Yaşlı adam riske rağmen ameliyat masasına yatmayı kabul etti ve iki günde iki ayrı ameliyat yapıldı.

Operasyonları ekibiyle birlikte gerçekleştiren Prof. Dr. Bilgin Emrecan, ameliyatın riskli olduğunu belirterek, "Anevrizma kesesinin olduğu bölgeden mide ve bağırsak damarlarının çıkmasından dolayı ameliyat oldukça riskliydi. Hastanın uzun süre sigara içmiş olması ve yaşının da 86 olması ameliyatı daha da riskli hale getiriyordu. Bu nedenle iki aşamalı ameliyat planladık. İlk ameliyatta hasta uyutularak karaciğer ve bağırsak damarlarının çıkış yeri değiştirilerek anevrizma kesesinden başka yere taşındı. Ertesi gün ise hasta uyutulmadan anevrizma kesesinin içerisine stent yerleştirilerek anevrizma onarımı uygulandı" dedi. Emrecan, ameliyat sonrası hastanın bir hafta gözetim altında tutulduğunu ve sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini belirtti. Riskli ameliyattan sağlığına kavuşarak çıkan Sönmez, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibini teşekkür ederken, Pamukkale Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bilgin Emrecan, yaşlı ve riskli hastalarda tek seferde yapılan yüksek riskli ameliyatlar yerine iki aşamalı ameliyatların uygulanmasıyla oldukça başarılı sonuçlar alınabildiğini söyledi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!