84 bin dolarlık Marsel 4 milyon dolarlık Andy Murray'ye karşı

TENİS tarihinin en büyük başarısızlığını yaşama onuru İngiltere’nin oldu!

Haberin Devamı

Acı ama gerçek, tenise ayırdığı yıllık bütçe yaklaşık 100 milyon Euro’yu bulan, dünyanın en prestijli tenis turnuvası Wimbledon’a ev sahipliği yapan İngiltere, Davis Kupası’nda 3. Lig’e düştü. Üstelik son dönemin en parlak starlarından biri olan dünya 4 numarası Andy Murray’li kadrosuyla...

Ve bilin bakalım bu İngiltere’nin Davis Kupası’ndaki rakipleri arasında kim var? Bildiniz; tabii ki Türkiye...

İngiltere, 5-7 Mart tarihlerinde, Davis Kupası’nın 3. ligi sayılan Avrupa/Afrika 2. Grubu’nda Litvanya ile karşılaşacak. Aynı tarihlerde Türkiye de İrlanda Cumhuriyeti ile oynayacak. Türkiye ve İngiltere maçlarını kazanırsa, 2. turda birbirleriyle mücadele edecek. Yani, 2009 yılında sadece turnuvalardan 4 milyon doları cebine indiren Andy Murray ile, aynı dönemde onun ancak 47’de 1’i kadar (84 bin dolar) kazanan Marsel İlhan’ın, milli takım formalarıyla karşı karşıya gelmeleri büyük olasılık.

Haberin Devamı

İrlanda’yı yenebiliriz

Zira, gerek İngiltere, gerekse Türkiye mart ayındaki maçlarını kazanacak güçte. Özellikle de bizim açımızdan değerlendirecek olursak, İrlanda’nın dünya sıralamasında ilk 300’e giren sadece iki tenisçisi var; Louk Sorensen ve Connor Niland. Öte yandan, dünya sıralamasında 158. sırada yer alan Marsel İlhan’ın adı bile Türkiye’yi kafadan favori durumuna sokuyor. Bana göre kilit maçı olan çiftler mücadelesini de kazanırsak, İrlanda’yı kesinlikle deviririz.

Tenis Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Beyazıt Ambar, “Milli takım antrenörünü belirleyip, bir an evvel Davis Kupası hazırlıklarına başlayacağız” diyor. Umarım öyle olur, çünkü Andy Murray’li bir İngiltere ile karşılaşmak Türk tenisi için bir dönüm roktası olabilir.

 

Roger Federer’in yılı

 

2009 yılının Roger Federer’in kariyerinde ayrı bir yeri olacaktır. Nisan ayında uzatmalı sevgilisi Mirka Vavrinec ile evlenmesi, birkaç aydır inişte olan grafiğini tekrar yükseltti. Temmuzda Wimbledon’da şampiyon oldu. İki hafta sonra ikiz çocukları dünyaya geldi. Bebeklerinden aldığı enerjiyle beş önemli turnuva kazandı. 2009’un sonlarına yaklaşırken bir tek arzusu kalmıştı; tekrar dünya 1 numarası olmak. Ona da Londra’daki ATP Masters’ta ulaştı.

Haberin Devamı

 

Tenis, yetenek işidir boya posa bakmaz

 

LONDRA’da 22-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ATP Masters Turnuvası, bazı tenisçilerin durumunu görmemiz açısından iyi bir sınav oldu. 2009’un en iyi 8 erkek tenisçisinin katıldığı organizasyon, Nikolay Davydenko’nun sürpriz şampiyonluğuyla sona erdi. Rus tenisçi, Roger Federer ve Rafael Nadal’ı yendikten sonra çıktığı finalde Juan Martin Del Potro’yu da devirdi. Her biri Davydenko’dan en az 10 santim uzun ve 10 kilo daha ağır olan Federer, Nadal ve Del Potro’nun ne kas güçleri ne de sabırları 1.78 metre boyunda ve 70 kilo ağırlığındaki Davydenko’yu yenmeye yetmedi.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları